Mixér Russell Hobbs | MOJE RECEPTY

8/12/2017

Dostala jsem od přítele nový mixér, protože mu zřejmě vadilo moje fňukání, že mám chuť na frapéčko a nemám si ho jak připravit. Dokonce jsem jezdila ke své tchýni, která mi ho vždycky připravila. Opravdu mám frapé ráda, obzvlášť v tomhle teple. Jsem závislá na kávě a teplé kafíčko se v létě pít nedá. Přítel mi vybral mixér Russell Hobbs, což mě potěšilo. Evidentně mě vnímá a ví, že spotřebiče do kuchyně vybírám pokud možno u této značky. Ale teď už k mým nápojům. Ve zkatce, mám tu pro vás recepty na smoothie a již zmiňované frapé. Někomu se to může zdát jako banalita, ale musela jsem na internetu koumat celkem dlouho, než jsem se dostala k normálnímu receptu, kde je popsaný i postup. Způsobů pro přípravu je totiž víc, můžete a nemusíte použít led, také jsou různé poměry vody a mléka. Je toho hodně a já jsem tedy vypsala to nejlepší, co jsem zatím s mým mixérem vyzkoušela. 


Na smoothie budete potřebovat samozřejmě ovoce. Je to na vás, já si tentokrát vybrala mango, meloun a banán. K tomu skleničku mléka, lžičku třtinového cukru a to je vše. Jednoduše umixujete a smoothie je na světe. Do již hotového smoothie přidávám pár kostek ledu. Led nemixuji, vzniká tam pak tříšť, která se ve smoothie rozpouští. Ovšem někomu to nemusí vadit, klidně tam led přidejte a rozmixujte. A pokud máte rádi jogurtové nápoje, přidejte trochu bílého jogurtu. Jogurtové smoothie je dobré dochutit ovocným sirupem, který nalejete do sklenice, až pak sklenici naplníte jogurtovým smoothie.


Pokud jde o samotný mixér, je maličký, skladný a má lakovaný snadno omyvatelný povrch. Zespodu má přísavky, které drží mixér na lince nebo na stole. Mixér má opravdu silný výkon, rozmixuje opravdu vše a vzhledem k tomu jsou tyto přísavky víc než praktické.



A dostáváme se k mému milovanému frapéčku. Je to pití, které si vlastně pravidelně připravuji k psaní článků. Ideální pohoda, ledový drink, prostě kávička. Je to příjemné posedět si v chládku doma s vychlazeným pitím a pracovat. Příprava je stejná jako u smoothie. Do nádoby na mixování dáte mléko, lžíci kávy a lžičku třtinového cukru. Pokud chcete, můžete dát trochu vody a ubrat mléka. A jestli chcete ledovou tříšť, stačí přidat tři nebo čtyři kostky ledu. Pro ozvláštnění chuti stačí přidat vanilkový cukr, stačí jedna lžička. V tomto případě doporučuji vynechat ten třtinový, už tak je to hodně kalorický nápoj.




K mixéru jsem měla dvě dózy na mixování, do kterých se dají zevnitř našroubovat tyhle malé nádobky na vodu, které zmrazíte a tím pádem máte drink skvěle vychlazený, ale nerozpouští se vám do něj voda, což by znehodnotilo jeho chuť.


A aby to nebylo jen o sladkém, mám pro vás i recept na svou domácí paštiku z kuřecích jater s brusinkami. Je to celkem jednoduché, ale pokud to neděláte dobře, nepovede se vám to, hustota paštiky a chuť potřebuje nějaké zkušenosti s vařením. Na pánvi osmahnete cibulku a drcený česnek, pro lepší chuť dáte trochu másla. Přidáte játra, necháte zatáhnout, nesolíte, nepepříte. Pak trochu podusíte, přidáte šlehačku a tymián, můžete přidat i víno. Potom dáte do mixéru, přidáte povolené máslo, sůl, pepř. Někdo přidává i koření. Nakonec vše nandáte do mističek, zalejete rozpuštěným máslem a do vrstvy rozpuštěného másla dáte celý pepř, já mám doma i růžový pepř, hodit se vám budou i nasekané mandle.


Pro dnešek to bude vše. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E. 

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Dobré tipy, jsem ráda, že blog má různé možnosti článků, pamatuji si ze zimy na vaječňák :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anoo, jeden rok byl vařený od mé matky a posledně jsem dělala nevařený sama. Receptů bych mohla dělat víc, ale nemám čas a prostor na focení průběhu vaření.

      Delete
  2. Paštiku dělám taky, je výborná a hlavně jednoduchá. Myslím, že ji zvládne každý. Ale super tip je ten vršek z másla, příště to zkusím taky tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to luxusní, bez toho másla bych to vůbec nedělala. Jen ten kulatý pepř je nejhorší možnost, lepší je cokoliv jiného, co se dá alespoň kousat. Pepř mi hodně vadí, ale zrovna jsem neměla nic jiného.

      Delete
  3. Výborný nápad! Akurát som naň dostala chuť ♥

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete

Subscribe