Russell Hobbs CREPE MAKER

9/19/2017

Další pomocník Russell Hobbs do mé kuchyně. Už jich mám několik, jsem šílený fanda této značky a uznávám, že to začíná vypadat jako úchylka. Vždycky mě naláká design, ale u některých spotřebičů mi jde samozřejmě o funkčnost a na vzhled ani neberu zřetel. Posledně to byl třeba mixér, který měl zespodu přísavky, díky kterým na lince skvěle držel, má silný výkon a obávám se, že by jinak velice rychle vystřelil z linky a zaneřádil úplně všechno. No a další praktická věc je palačinkovač. Nikdo nemiluje palačinky takovým způsobem jako já. Palačinka je pro mě to nejlepší na světě, lepší než čokoláda, zmrzlina, boty, kabelky, prostě nejlepší věc. Vždycky jsem je brala jako slavnostní jídlo, když byly palačinky, tak jsem křepčila a vřískala, že dneska budou palačinky.


Ovšem i takové palačinky vás můžou potrápit. Když se spálí, když se nasáknou olejem, když nejdou obrátit, když se trhají. Je toho celkem dost. Všechny tyhle problémy řeší palačinkovač, díky kterému jsou opečené rovnoměrně. Tato plotýnka je mnohem lepší než pánev. Stejně tak se vyhnete tuku, vyhnete se trhání a dalším problémům. Já jsem na plotýnku dala jen trochu kokosového oleje. 




Skvělý je i k výrobě palačinkového dortu, kde je třeba mít všechny palačinky stejné. Přiznám se, že jsem ho nikdy nedělala, přesně z tohoto důvodu. Jinak dělám palačinky sladké, slané, zapečené v troubě, je toho celkem dost. Ten dort mi ale chybí. Dneska mám pro vás recept na své palačinky, které vynikají hlavně zdobením. Já používám speciální posypku na sladká jídla, využít se dá také na vdolky a lívance. Náplň dělám ze zakysané smetany, ušlehané šlehačky a lžičky vanilkového cukru. K tomu nasypu rozdrcené sušenky Koka nebo Lotus, podle toho, co mám zrovna doma. Používám také pomazánku z Lotusek, ale k té už dávám jen šlehačku a ovoce. Tu náplň už k tomu necpu. Někdy dělám palačinky jen s javorovým sirupem. Dobrý je i sirup z agáve, k tomu tu posypku a trochu šlehačky.



Palačinky jsou nádherně tenké, zlatavé a chutné. I když chuť už záleží na vaší šikovnosti.



A pro dnešek je to všechno. Doufám, že se vám článek líbil. Musím říct, že bylo celkem náročné stíhat opékání palačinek a ještě to všechno fotit. Ale zadařilo se a fotky dopadly dobře. Ještě dodám, že článek byl sepsán pro Blogerky.cz!  Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.





You Might Also Like

19 komentárov

  1. Já sladká jídla nemusím, ale z těchto fotek se mi sbíhají sliny! :-) Krásné fotky i pěkný článek:) Euni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji Euni. Vaše komentáře vždycky potěší!

      Delete
  2. Dobrou chuť :-)

    ReplyDelete
  3. Úžasné fotky Eli!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Focení mě obzvlášť bavilo. Takové provoněné a sladké focení. S kamarádkou jsme se pěkne nacpaly!

      Delete
  4. Palačinkovač vypadá dobře :) a hotová palačinka ještě lépe!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jediná nevýhoda je v tom, že teď dělám palačinky furt. A to beze srandy. Ale naopak je zase super to, že se dají krásně stihnout palačinky i k snídani. Jedna palačinka je dost velká, takže zasytí a nemusí se jich dělat kotel.

      Delete
  5. OOo vyzerá to ako zaujimavý produkt pre milovnika palaciniek. Ja ich milujem. Tvoje sa podarili a aj fotky sa ti vydarili.
    Štýl ženy

    ReplyDelete
    Replies
    1. To určitě, palačinky mi teď zaberou asi deset minut. A né hodinu. Pro fandy palačinek je to nejlepší věc!

      Delete
  6. Jaký je, prosím, Váš recept na těsto? Palačinky miluju, mám i speciální pánev, ale vždycky se mně potrhají. Ty vaše vypadají krásně :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já myslím, že palačinky děláme všichni stejně, pokud tedy někdo nepoužije žitnou nebo jinou mouku. Nebo vločky atd. Takže klasika - hladká mouka, mléko, vejce a špetka soli. Já poměr dávám od oka, už to mám v ruce ty své oblíbené recepty, takže to nevážím. Asi dáváte každopádně málo vajec, proto se to určitě trhá, jiný důvod to mít nemůže.

      Delete
  7. Mě zajímaly právě ty poměry, ale pokud to dáváte od oka, tak chápu, že o přesný recept neuvádíte. I tak děkuju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najděte si obyč recept na palačinky a dejte tam jedno vejce navíc. To trhání nemůže být způsobené ničím jiným. Nebo nechte těsto chvíli odstát. A taky musíte těsto pokaždé tou naběračkou zespoda promíchat. Protože to klesá. Takže pokaždé když si naberete tešto na pánev do naběračky, tak to zespodu pořádně promíchejte.

      Delete
    2. Díky za tipy, hned o weekendu vyzkouším :)

      Delete
  8. Tak už konečně víme z čeho jsi tak tlustá.

    ReplyDelete
  9. To vypadá luxusně!

    ReplyDelete

Subscribe