Moje návrhy pro Bellindu!

By Elizabeth Lore - 1/16/2018

Na konci minulého roku jsem se rozhodla, že zkusím navrhnout vlastní kolekci ponožek pro značku Bellinda. Lákalo mě hlavně to, že by na pultech prodejen byly moje vlastní ponožky. Okamžitě jsem měla v hlavě několik nápadů, jen ta realizace už byla složitější. Některé mé náměty by bylo lepší šít, tisknout, ale já měla za úkol vše namalovat. Na ponožky malovat není zrovna jednoduché. Já jsem použila barvy na textil, lepidlo, pigmenty (třpytky) a zafixovala jsem je. Konečná podoba bude snad také případně se třpytkami. Nedalo mi to a návrhy jsem prostě udělala třpytivé. Ještě jsem chtěla našít perličky, ale to už jsem raději nedělala, abych se úplně nevymykala základu, což byly barvy. Moje návhry mají jména, tak vám je postupně představím.



Padající černá pírka, temná a krásná. Je to hodně abstraktní. Ale když budete chtít, ta pírka tam uvidíte. Nebylo záměrem vyobrazit vyloženě peří nebo brko. To už by totiž nebylo abstraktní, kdyby byla pírka znatelná a do očí bijící. Toť můj názor. Ponožky jsem pojmenovala tak, jak to cítím.





Korálové rty. Ušmudlaná pusa, žádný náznak úsměvu, pro mě celkem dosti charakteristické (tedy jen ta část s úsměvem). Jako každý umělec jsem do toho musela zakomponovat přeci i kus sebe.




Špinavé peníze. Trochu temnoty, to se dneska nosí. Chtěla jsem původně něco, co by vyjadřovalo práci a naopak i čas, kdy si užíváme volno, ale nakonec vzniknul úplně jiný motiv. Ještě jsem uvažovala, že bych nakreslila jinou měnu, ale dolar je mi nejblíž.



A pro dnešek to bude vše. Přeji vám pěkný a úspěšný den! Článek vznikl ve spolupráci s Blogerky.cz!






  • Share:

You Might Also Like

16 komentárov