VLASOPOST

By Elizabeth Lore - 1/21/2018

Bloguji už 7 let a říkala jsem si, že bych vám mohla dát do jednoho článku fotky mých vlasů za ty roky, jak šel čas. Hodně jsem to totiž střídala, i délku vlasů, střih. Nyní mám vlasy zase své přírodní, prodloužené vlasy už nemám a tak jsem koumala, na jakou cestu se dát, jaké vlasy teď budou mým cílem. Nejkrásnější vlasy byly samozřejmě mé přírodní, dlouhé do pasu a s melíry. Už je to tři roky, co jsem o takové vlasy přišla díky nesprávnému odbarvování v různých kadeřnictvích. 



Jak šel čas, dostávala jsem se na délku vlasů po lopatky, pak po ramena a tam to také skončilo. Tehdy jsem se rozhodla seknou a kadeřníky a tím pádem i s odbarvováním. S každou návštěvou kadeřnictví se mi vlasy jen ulamovaly, byly spálené a zničené.


Pak jsem se rozhodla vlasy prodloužit a nabarvit na tmavě hnědou. Tyto fotky jsou z léta 2016. Opět jsem měla vlasy do pasu a byla jsem spokojená. Ale né na dlouho. prodloužené vlasy se časem vyčesávaly, konečky se během roku ulamovaly, což je bohužel celkem běžné, i u kvalitních vlasů, které jsem samozřejmě měla. Vlasy se tedy opět zkracovaly.



Na této fotce jsou trochu vidět konečky, které byly sice hezky souměrné, ale o to víc působily vlasy uměle. Lidé sice vůbec nepoznávali, že mám vlasy prodloužené, ale já jsem ten rozdíl viděla.



Tady už vidíte fotku, která je stará půl roku. Tedy konec léta 2017. Vlasy jsem měla stále dlouhé, ale hustota byla poloviční. tehdy jsem si řekla, že už brzy prodloužené vlasy zase sundám. Stále jsem setrvávala u tmavě hnědé barvy. Občas jsem zkusila takřka černou barvu, ale vymyla se. Světlý pigment mých původních blond vlasů se stále dral na povrch.


A tady už máme fotky z konce podzimu 2017. Chtěla jsem změnu a tak jsem si vlasy zesvětlila, jen několik pramínků. Vlasy jsem si zesvětlila sama, protože jsem se stále neodvážila svěřit se do rukou kadeřníka. S výsledkem jsem byla moc spokojená, moje vlasy to příliš nezasáhlo, zesvětlit jsem se snažila hlavně ty prodloužené prameny.  A to už byl konec mých prodloužených vlasů. Rozhodla jsem se je v zimě 2017 sundat a nyní si své vlasy pěstuji. Vlasy mám dlouhé pod lopatky a jsem celkem překvapená, jak moc mi dorostly, vzhledem k tomu, že jsem měla vlasy z počátku opravdu ulámané sotva po ramena. Bylo to strašné. Můžu být ráda, že se mé vlasy ještě dokázaly vzpamatovat a že to roste. Pokud jde o prodlužování vlasů, to je jediné, čemu nemám co vytknout, vlasy mi to nijak nezatěžovalo, nevyškubávalo a vlasy pěkně rostly i během prodloužení vlasů. Fotek mých vlasů za poslední roky bylo dost, teď se dostáváme k recenzím produktů, které pravidelně používám.



Produkty, které používám stále, čili kondicionér, šampón a maska vlasy od značky Dove. Víte, že miluji Kérastase, nebojte, k tomu se také dostaneme. Řada Advanced Hair Repair je hloubkově hydratující a vyživující. Zásadní jsou pečující oleje, které tato řada obsahuje. Masku střídám s kondicionérem, celkem nepravidelně. Pokud máte problém s mastnými vlasy, doporučuji dát trochu masky opravdu jen na konečky a délky lehce projet kondicionérem. Stejně jako Dove, mám ráda i Pantene, jsou to značky, které mají spoustu odpůrců, pokud jde o vlasovku, ale já je mám ráda.


A dostáváme se k olejům a k oblíbené značce Kérastase, které prostě věřím. Vlasy si denně uhlazuji olejíčky, suché oleje jsou nejlepší. Momentálně mám tedy Elixir Ultime The Imperial pro barvené vlasy od Kérastase.


A dále tu mám olejíček Nuxe s vitamínem E, který vlasům dodává lesk a sílu. Pokud by vás děsily ty třpytky, samozřejmě je k dostání i bez třpytek. Používám ho i na pleť a na tělo.




Od té doby, co mám sundané prodloužené vlasy, mám celkem problém s tím, že mám vlasy rozlítané, a to hlavně u kořínků, u pěšinky. Olejíček si ke kořínkům opravdu dát nemůžu, takže jsem sáhla po vlasovém krému Tigi, jmenuje se After Party a splňuje to, co název napovídá. Vlasy dá opravdu dohromady. Hezky je uhladí a zabrání jejich poletování.



A pro dnešek už je to vše. Přeji vám pěkný zbytek týdne! Vaše E.



  • Share:

You Might Also Like

13 komentárov