Nejoblíbenější rtěnky

By Elizabeth Lore - 4/09/2018

Rtěnkopost musím na blogu mít (doufám, že ten výraz zase rychle někdo obšlehne). Rtěnek mám doslova kotel, rtěnky všeho druhu lesky, různé tužky apod. Chtěla bych psát o těchto třech rtěnkách, které vidíte na úvodní fotce, čili tekutá Dior Addict Fluid Stick, Guerlain La Petite Robe Noire Deliciously Shiny Lip Colour a opět Guerlain Rouge G de Guerlain. Ale stejně se zase dostanu obecně ke svým rtěnkám a leskům. Někdy píšu s nějakým záměrem, ale dokážu se toho držet, no co. 

U dražších rtěnek (rozuměj né z drogérky) se rozhoduji podle obalu, samozřejmě mě zamímá i jejich kvalita, ale obal je pro mě rozhodující. Nemusí být nijak luxusní, přeplácané. Například jednoduché černé rtěnky Chanel s malým znakem na víčku mám také moc ráda. Když už jsme u těch obalů, Guerlain teď vyrábí několik designů pro jejich rtěnky Rouge G, kdy si můžete zvolit ten pravý, podle sebe. Motivy jsou různé, duhové, kožené, perleťové atd.


Pokud hledáte ideální tělovku, tak toto je ona. O odstíny rtěnek mi případně napište do komentářů a mrknu se. Je to hydratační příjemná rtěnka, hezky kryje a drží. Je lehounce lesklá, s leskem na rty je dokonalá. Dobře potlačuje červeň rtů, která je například u foto makeupu nežádoucí. Když to má být tělové, tak to bude tělová. A tohle je ten správný produkt. Hlavně zanechá rty stále přirozeně štavnaté, není znát použití rtěnky (tedy na případných fotkách, pokud se budeme bavit vyložene o foto makeupu). Říkám tomu juicy lips.


Tato rtěnka je nejpraktičtější, nejhezčí (skoro) a hlavně nejtěžší. To zrcátko nemá konkurenci. Zmiňovaná Rouge G, u které je nyní možná i personalizace obalu rtěnky. U nás tato možnost pravděpodobně ještě není dostupná, ale koukala jsem na report z eventu Guerlain, kde byla má kamarádka Ema. Zatím jsou tedy ve Švýcarsku, to je jisté. A brzy je budeme mít i u nás. Pokoušela jsem se zjistit, ale bohužel. Je to úplná novinka, musíme si počkat.


Samozřejmě opět krásný design obalu, u Guerlain vlastně samozřejmost. Produkty z této řady jsou si hodně podobné, tou korunkou. Parfémy, tvářenky aj.


Tato je lepší na denní nošení, není tolik pigmentovaná, není hutná, rtěnkovitá. Je skoro jako balzám a silně hydratační. Na vizáž se hodí jen v případě nějakého přirozeného looku, pro přirozenou červeň rtů. Ale zanechává lehký rtěnkovitý efekt, tedy je zřejmé, že rty jsou nalíčené. Za to se s ní dají vytvořit krásné malinové rty, pokud se rtěnka vystínuje od středu rtů. Trocha čirého lesku a je to nádherné.



Diorka je nejlepší červená na světě. Je tekutá, ale není matná, takže vám na rtech nevytvoří nepříjemnou suchou krustu, což dělá každá tekutá matná rtěnka, i ty lepší. Nebo alespoň mě to šíleně vadí, i když si dám kokosový olej, prostě to není ono. Tahle Diorka je vláčná, jemná, šíleně krycí. Měla jsem ji ve dvou odstínech, jednu jsem ale poslala dál, protože má opravdu velikou výdrž a dvě bych neužila ani jako vizážistka. Měla jsem ji ješte ve studeném odstínu, ale byly hodně podobné. Tato klasická červená je mému srdci bližší.


Rtěnek i lesků mám doslova hromadu, tohle není všechno, ale velká většina. Opět to svádím na to, že jsem přeci vizážistka, i když se tím neživím. Ale člověk nikdy neví a sobně to taky využiju, tak proč ne!



Mějte pěkný zbytek dne! E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov