LETNÍ LEVANDULOVÉ HORKÉ BOBY

By Elizabeth Lore - 7/30/2018

Možná si vzpomínáte na recenzi horkých bobů na mém blogu a stejně tak recenzi bobů v čokoládě. Dnes mám pro vás tip na vyletněné horké boby. Je to především horký nakopávač, ten se hodí během celého roku. Navíc, máme dosti nevyspytatelné počasí, takže upršených dnů během léta není málo. V takovou chvíli je fajn zasednout s hrníčkem něčeho teplého a zabalit se do deky. 


Tentokrát jsem boby vařila s kamarádkou, která je z nich nadšená, takže jsem ji rovnou podarovala a boby už má doma. Pro workoholiky jejího typu je to skvělá věc, hned se mě ptala, jestli to není nějaký energetický nápoj. Já jsem schopná vypít několik káv denně, takže to jen tak nepoznám. Ona to pocítila během chvíle. To mě potěšilo, protože já ráda doporučím něco, co opravdu splňuje vše, co slibuje.


Taky u vás můžou kočky na stůl a prostě kamkoliv? Kočka se holt neptá.



Můj letní recept není nijak zvláštní, napadla mě zmrzlina, šlehačka, káva. Ale to už jsem našla jinde, takže jsem sáhla po levanduli, kterou mám ráda i do vinného střiku. Nápoj krásně provoní. Ale největší úspěch má u všech jednoznačně pálivé chilli, které skvěle chutná i v čokoládě. 


Pokud bych měla ještě doporučit zajímavý způsob přípravy, v místní kavárně boby rovnou vyšlehají s mlékem, podobně jako při přípravě kávy.



Já si boby připravuji obyčejně na plotně, ale nejlepší je opravdu ta tryska na šlehání a ohřev mléka. Tu dnes najdete takřka na každém kávovaru za malý peníz. Ale pokud nejste líné, plotna vám bude stačit stejně jako mě. Někoho ale tlačí čas, takže jediné východisko bude ta tryska. Musím říct, že nápoj je pak dokonale ušlehaný. 



Kakaové boby jsou hořké a levandule se k nim myslím výborně hodí.



Pokud by vám levandule nevoněla, pochutnat si můžete i bez nějakého vymýšlení příchutí a postupů. Stačí vám mléko a horké boby! Za zapojení do recenze děkuji portálu Blogerky.cz! Mějte krásný den! 

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov