Kdy jsem si pořídila první parfém?

By Elizabeth Lore - 9/06/2018

Tak schválně, vybavíte si, jaký byl váš první parfém, kolik vám bylo let, proč jste si ho vybrala? Vybavujete si tu chvíli? A připomíná vám ta vůně nějaký okamžik? Já bych na všechny tyto otázky mohla říct ano. Chvíli jsem tedy váhala, ale pak jsem se podívala na roky, kdy byly tyto dva parfémy, které mám na mysli vydané a bylo jasno. Můj první parfém v životě byl Yves Saint Laurent, konkrétně vůně Elle. Název se mi líbí o to víc, když připomíná mé jméno, to já ráda. Podobně tomu je i u Estée Lauder, jelikož má stejné iniciály, ale o tom jsem vám psala celkem nedávno. Asi už začínám stárnout, protože se pořád opakuji. Každopádně, pokud jde o tento parfém, mám toho tolik na srdci, tolik myšlenek, tolik vzpomínek.

Abych se vrátila k tomu, co jsem chtěla říct v úvodu. Parfém byl vydaný v roce, kdy jsem si ho pořídila, tedy v roce 2007, kdy mi bylo 17 let a já jsem se porvé oděla do parfému. Tehdy jsem přiznám se ani netušila, co je to YSL, dnes už mi to připadá spíš úsměvné, ty moje začátky, sladká neznalost, žádné nároky, prostě jen mladá holka, které se zalíbila ta vůně a musela ji mít. Už je to rovných 10 let.


Jak jistě víte, v životě jsem se osamostatnila velice brzy, ovšem stejně tak brzy jsem skočila do velmi vážného vztahu s člověkem, ze kterého se stal otec mého dítěte. Tehdy jsem si to nedokázala ani představit, nic jsem neplánovala, neřešila. Byla to vážná známost, to jsem věděla už tehdy. Od něj jsem tedy dostala svůj první parfém. A teď po deseti letech ho mám znovu. Je to zvláštní, ale jako bych se připravovala na tu osudnou chvíli, kdy zase budu vonět tímto parfémem, tolik pro mě znamená. Ani nevím proč teď, najednou jsem si řekla, že ho chci znovu cítit. Možná proto, že parfémy testuji a obejvuji už celé roky, ale ten první zřejmě nikdy nic nenahradí. A teď po deseti letech, aniž bych si byla vědoma, že je to rovných deset let, ho zase mám a zase voním jako v té době. Uvnitř se cítím pořád stejně, má povaha se za tu dobu absolutně nezměnila. Jen jsem vykrystalizovala v lepšího člověka. Ale když se nad tím zamyslím, jsem pořád stejná jako dřív, což je pro mě příjemné zjištění. 


Jsem moc ráda, že vám mohu napsat o parfému, u kterého pro mě neměl žádný význam to, co je to za značku, kolik stojí a podobně. Dnes už na to koukám, pitvám složení, přikloním se k oblíbené značce, znáte to.


Doufám, že i vy si vzpomenete na svůj první parfém, protože ta vůně vám dokáže připomenout konkrétní chvíle a okamžiky. Já si vybavuji určité momenty i díky vůni nějakého krému! Dlouho mi trvá, než si to v hlavě přeberu, ale pak si vzpomenu a je to moc hezký pocit, když si člověk vzpomene na něco, co už dávno zapomněl, třeba nějakou příhodu, zážitek. Pokud bych vám měla sepsat i něco málo o složení této vůně, vypíchla bych hlavně liči a pivoňku. Je to květinová vůně, ale ovšem s dřevitými tóny, což dává většině parfémů jistou dávku originality.


Tato vůně má být pro nevšední a elegantní ženu, tak snad to tak opravdu je! Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov