RANDOM

By Elizabeth Lore - 9/03/2018

Všem přeji pěkný den! Tak, dnes to začalo, konec prázdnin, škola. A můj malej jde letos do první třídy. Chystání svačinek, psaní úkolů, třídní schůzky (vystresovaná jsem dost). Ale moc se těším, malej se taky těší, hlavně na děti, takže u nás všechno dobrý! Dnes mám pro vás random post a pár fotek z mých dnů. Nedávno jsem zveřejnila článek s oblíbenými vůněmi, což budu na blog přidávat pravidelně. Brzy příjdou na řadu spíš podzimní vůně, tak se těším. Hlavně mám doma novou vůni, celkem zásadní v mém životě, ale o tom vám napíšu jindy, v jiném článku, který už mám připravený.


Kosmetika Victoria’s Secret je nejen skvělá, voňavá a originální, ale i hezky vypadá. Všechny krémy od VS jsou vaáně nádherné. Člověk si řekne blbej krém, ale dokáže to rozzářit i koupelnu, ty detaily, to já ráda. Jeden VS krém mám i na nočním stolku a taky plní jistý dekorativní účel. Ovšem hlavní je jejich využití, krémuju se pořád, takže krém v koupelně i ložnici je pro mě samozřejmost. Tento krém se jmenuje Golden Bloom a nikoho nepřekvapí, že je sladký a květinový. Je hydratační a vyživující. Nejdůležitější je u těchto VS krémů hlavně to, že vám dodá krásnou vůni parfémů Vistoria's Secret, která vydrží opravdu dlouho. 


Moje aktuální čtivo, lepší než koukat pořád do telefonu, ráda si čtu i u oběda v restauraci, na dětském hřišti, na zahradě, kdekoliv. Ta knížka mi mluví z duše, není to žádná sugesce, jen je to něco, co mi zrovna leží v hlavě. Je to skvělá kniha. Ještě se vám o ní určitě zmíním. Koktejl štěstí od Ivy Ledecké, nakladatelství Albatros. Ve zkratce, jde o to, jaký máte postoj k životu, o to jaký by mohl váš život být, o uvědomění. Ovšem pokud vás nezajímá váš život jako takový a nepřemýšlíte o něm do hloubky, tak to nebude nic pro vás. Já nejsem zastánce nějakých motivačních citátů, z těch si člověk nic nevezme, citátem se nic nenaučíte, ale ta knížka je skvělá. Hlavně to není žánr, na který se musíte jakoby soutředit, na který musíte mít náladu. Protože já čtu romány jen podle nálady, ovšem tuhle knížku si ráda čtu kdykoliv mám čas. 


Já tak miluji prosecco. Hned po kávě je to můj nejlepší kámoš a zabiják nervů. A ke čtení taky bomba, prostě mě baví. A i když nervy nemám, tak se s proseccem cítím tak nějak líp. Posezení s holkama, příjemný večer na zahradě nebo u filmu a k tomu bublinky Bepin de Eto Flave Rosato Millesimato Brut. Určitě tohle prosecco znáte minimálně podle lahve. Já mám zásobu doručenou až ke dveřím z Alkohol.cz, kde si vybereme všichni. Růžové mám nejraději, jen je problém, že ho ve většině podniků nemívají, proto je pro mě jistější mít ho doma, ovšem ráda si i výjdu na prosecco do města. Hodně ho nahrazuju růžovým šampaňským, to mám taky ráda. 


Odkaz na něj máte tady.



Nový medvěd do naší domácnosti. Tentokrát jsem méďu dostala já, mám ho na posteli v šatně (teď už se to podobá spíše holčičímu pokojíčku) a nádherně se s ním odpočívá. Co jsem neměla jako malá si vynahrazuju teď, takže mám konečně vlastní pokoj plný krámů, hadříků, parfémů a šminek. Proč ne? Medvědy mám z www.velkymedved.cz



Korse moc nemusím, štve mě, že je ho všude plno, ale Vanilla Monogram mi připomíná Damier Ebene a taková kabelka se sejde vždycky. Nechci s sebou všude tahat Vuittonky, i na párty je takové kabelky škoda. Já se ke svým kabelkám chovám hezky, ať je levnější nebo dražší. Medvídka Prada už znáte, toho jsem si koupila myslím před rokem? 



Popruhy jsou odepnout, takže ji užiju taky jako psáňo k šatům. 



Horko konečně ustalo, fakt jsem ráda, už se to nedalo. V botníku už mám nachystané mokasíny, baleríny, kozačky. Teď mi přišly krajkové ponožky právě do mokasín i balerínek. Vzala jsem si ještě šedé a béžové. Objednávám na Bonastyl.cz, ty levnější z běžných obchodů za desetikačku vydrží jedno nošení (a když máte štěstí, tak vám neobarví nehty na nohou). Tyto mají pevnou patu i krajku na přední části a hlavně nebarví. 


Byť už léto odchází, , sluníčko svítí pořád, na jaře ho bude taky dost, stejně tak i na horách. Tento rok jsem si oblíbila klasické černé brýle, nic extra, ale kupodivu se mě na ně každý ptá!





Říkám si, jestli jsem vám na blogu někdy psala o tomto mýdle da Vinci. Je to mýdlo na čištění štětců a nic lepšího není. Poprvé jsem ho vyzkoušela v MUIP v Praze, kde jsem začínala s líčením. Popíšu vám postup, je to velmi jednoduché, šetrné, spolehlivé, precizní a rychlé. Spotřeba mýdla je nekonečná, objednávám ho asi jednou za rok a vydrží s přehledem. Používám ho hodně a nešetřím s ním. Tak tedy! Štětec namočíte (vlažná voda ideál) a mokrým štětcem kroužíte po mýdle. Stačí i nepatrně, jen  trošku a pak štětec čistíte prsty nebo v dlani (zase krouživé pohyby, je to na vás). Trošku napění a pak spláchnete vodou. Štětec je hned čistý, tedy okamžitě vydíte, jak se smývá špína a štětiny jsou doslova jako nové. Je potřeba štětce pořádně vysušit ručníkem (ubrousek je slabý) a pak nechat vysušit (teď už ten ubrousek využijete, takže na ubrousku). Štětce je důležité mimo jiné položit v jejich přirozeném tvaru, plošně ideálně, né je nějak zmuchlat, pak už ten tvar štětin nezachráníte. Ani u vysoušení štětec netrapte nějakým třením a muchláním. 


Značka da Vinci je poměrně známá, má také kvalitní štětce, něco z kosmetiky, stojany na štětce a příslušenství. Zatím jsem si netroufla přesedlat na jinou značku, bojím se, že by to byly vyhozené peníze a spoléhám tedy stále na tento jeden produkt, pokud jde o péči o mé štětce. Čistící rychloschnoucí spreje na štětce také používám, to jsem na blogu už psala, ale štětce je potřeba opravdu umýt. A ještě jeden tip - pokud jste doposud na čištění štětců nabraly moc zřetel, tohle mýdlo zachrání í maximálně zasviněné štětce, nasáklé makeupem a vším možným (otestováno na umírajícím štětci mé kamarádky). 


Pro dnešek je to všechno. Mějte krásný den! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov