JARNÍ ÚKLID

By Elizabeth Lore - 2/27/2019

Přivolávám jaro! Už se tak těším, venku je občas fakt nádherně, užíváme sluníčko když to jde a začínáme jezdit na výlet. Doma už zařizuji jarní výzdobu, všude květy, jarní tématika a začínám vytahovat i porcelánové zajíce, odolávám velikonočním dekoracím v obchodech a hlavně mám jarní úklid na mém kosmetickém stolku! S příchodem jara jsem si vybrala několik produktů, které jsem si přála a mám pro vás taky tip na jarní vůně! Tuhle okenu od Moschina potřebuje každá žena k jarnímu úklidu, to je jasné. Moschino Fresh je opravdu freš, název je dostatečně výživný. Svěžejší vůni asi neznám, možná jen parfémy Clean by jí mohly konkurovat. Flakonek je boží, samozřejmě je skleněný a sprej funkční není, je to klasický plastový uzávěr, který sundáte. I když klasický vlastně moc není. 


Pak tu mám nejzajímavější produkt značky Clinique. Nevím jak vy, ale já jsem dlouho odolávala. Kdysi jsem vsadila na Dramatically Different Moisturizing Lotion, nemálo známy produkt od Clinique, tehdy jsem si koupila rovnou dva. No a byl to průšvih, strašně se mi příčila vůně, zdál se mi prošlý, ale obešla jsem různé kamenné prodejny a opravdu je to jeho specifická vůně, která prostě nesedne všem. Na pleti mi nadělal neplechu a od té doby jsem na Clinique zanevřela. No ale pozor, tato novinka, vlastně nástupce onoho produktu, je perfektní a absolutní zázrak. Dramatically Different Jelly má boží konzistenci, jemný gel, lehce chladivý, silně hydratační, vůbec nelepí, nánáším i na oči a oční okolí. Krásně hydratuje a hlavně hojí akné i stroupky a suché šupinky. Momentálně mám na pleti totální apokalypsu a po prvním použití se mi bolístky krásně zatáhly, šupinky zmizely a vše se zahojilo. Pleť je okamžitě pružnější, jakoby dýchá, vážně silně hydratační záležitost. Tohle se definitivně zařadilo mezi moje stálice. Jsem nadšená, že jsem to riskla i bez pročítání nějakých recenzí. 



Nemusíte se bát, že by to bylo cosi lepivého a slizkého. Nádherná jemná konzistence, která se hned vpije do pleti. 


Ať to jaro máme veselé, objednala jsem si i balzámy na rty značky 2K. Jednu pandu a jednu lamu. Panda je s příchutí vanilky a ten s lamou voní spíše jako jahodová zmrzlina. Neobsahují parabeny, hydratuje a vyživuje. 




V dnešním postu mám vše jarní a proto tu mám i parfém Aqva, typická jarní vůně pro muže. Pro mě má zvláštní význam, jelikož to byl vlastně první dárek, který jsem dala svému příteli. Ten parfém se mu moc líbil, ale sám by si radost neudělal, tak jsem mu ho tehdy pořídila. A po letech ho mám pro něj zas, ať máme to jaro hezčí oba dva. Pro mě je to jeden z mála parfémů, který okamžitě poznám, když ho někde ucítím. Mám pro tu vůni slabost, připomíná mi ty začátky. Těžko se mi ta vůně popisuje, nevím proč, ale neumím ji asi jako jedinou specifikovat. V srdci najdete levanduli, květ bavlníku, mořskou řasu. V základu pačuli, ambra, šalvěj muškátová a samozřejmě dřevité tóny a cedrové dřevo, které já zbožňuji. Dále pak osvěžující mandarinka, další citrus v podobě pomeranče a petitgrain.



Mezi jarními typy nesmí chybět alespoň jedna květinka od Marca Jacobse. Tyto květinky MJ jsem objevila před takřka deseti lety, no už to nějaká doba bude. Strašně jsem si na nich ujížděla a chtěla jsem je mít všechny, naštěstí jsem se zstavila u druhého kousku a teď po letech je čas na další. Padla mi do oka tím, jak je jemná, baby blue barvička v kombinaci s bílými kvítky, to je prostě nádhera. Neskutečně pozitivní flakonek. Tato vůně mi sedla na sto procent. Vůně je celkově jemná, romantická, pozitivní, lehká, ale dokonale výrazná, je hodně cítit a vydrží. Opět jeden z parfémů, kterým se navoním jen tak pro dobrý pocit a zlepšení nálady. Působí na mě skvěle. V tomto parfému je perfektní kombinace kokosu, jasmínu, liči. Pak zajímavá hruška, která vůni dává svěžest, dále bílé dřevo, grapefruit, ostružina, pižmo a vistárie. Všechno ovoce je vlastně hlavou parfému, srdcem je jasmín a v základu je onen kokos, ten mě zaujal nejvíc. V parfému není vyloženě znát, ale ta celková kombinace je jedinečná. Je to myslím můj jediný parfém, kde je kokos. Marc Jacobs opět nezklamal, krásná Daisy Dream. 






No a bez krému na ruce by se to neobešlo. Krémy L'Occitane Shea Butter jsou myslím dostatečně známé svými kvalitami. Nedávono mi ho půjčila kamarádka a už mám jeden svůj. Opět jedna z věcí, která se mi líbí, dlouho na ni koukám a trvá mi to klidně roky než se k tomu rozhoupu. Jsem ráda, že jsem ho konečně vyzkoušela. První dojem - indulona. Kvalitní krém, hustá konzistence, krásně se vstřebá, zahladí záděry kolem nehtů, celkově kůže jakoby hezky září, jako po použití olejíčku, ale není mastný. Vůně je hodně výrazná, voňavé krémy na ruce mám strašně moc ráda, ale tato vůně je vážně silná, což je samozřejmě super. Připomíná mi prostě indulonu, jen v mnohem lepším provedení. 





A to je všechno. Doufám, že se vám tipy na produkty líbí. Mějte pěkný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov