KARL LAGERFELD Fleur de Mûrier & Fleur de Pêcher

By Elizabeth Lore - 2/25/2019

Všem přeji pěkný den! Dnes mám pro vás tip na dvě vůně značky Karl Lagerfeld. Karla mám ráda, jeho tvorba se zapsala do historie, byl skvělý návrhář a ikona domu Chanel. Mám ráda jeho kabelky, doplňky i parfémy. Jednu dobu jsem si na něm vyloženě ujížděla a kupovala jsem kde co. Teď mám vlastně dvě kabelky, dva kryty na telefon a to je myslím všechno, bohatě to stačí. Pokud bych se měla rozepsat o kabelkách, srovnala bych je asi s kabelkami Michael Kors, jak kvalita, tak ta podoba i cena. Ceny se tedy liší u kožených kabelek, ty jsou i dvakrát dražší a musím říct, že je to na nich znát, i provedení je lepší. Ale zpátky k parfémům. Nejlepší je jednoznačně poměr cena a kvalita. Nejedná se o toaletní vody, ale opravdu parfémy. Pokud hledáte něco, co vydrží, určitě nešlápnete vedle. Můj pvní parfém Karl Lagerfeld byl For Her, což je květinově ovocná vůně, stejně jako ty dnešní.


Fleur de Pêcher je květinová ovocná vůně. Je nádherná, ženská, jemná, romantická (což jsou obě dvě mimochodem). Srdcem parfému je samozřejmě květ broskvoně a zajímavý jasmínový čaj. V základu pak dřevité tóny a pyžmo, což dodává dle mě parfémům vždy šmrnc. Dále pak yuzu a hruška. Kombinace květů a ovoce mám nejraději. Přeslazené parfémy mi nevoní, ale květinky a ovoce zbožňuji.


Flakony jsou jednoduché, nic přeplácaného, žádné zlaté nápisy ani nic podobného. Stejně jednoduchá a elegantní je i krabička parfému.




Fleur de Mûrier je výrazně sladší, ale pořád není přeslazená. Tady už je zajímavější složení. U předchozího parfému je podstatná broskev a dřevité tóny, myslím si, že by pak byla přeplácaná, kdyby tam toho bylo víc. Ovšem zde už máme opravdu sladší kousek, takže tu ve složení najdeme například fialku, konvalinku, ostružinový květ, také květ pomerančovníku, samotný pomeranč, listy maliníku a červený rybíz. V základu pak vanilka, ambra a pyžmo. No a jelikož se jedná o dřevité vůně v obou případech, v základu je i santalové dřevo. Oba dva parfémy jsou svěží a zajímavé díky dřevitým tónům.




A pro dnešek je to všechno! Přeji vám krásný a úspěšný den. Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov