PAYOT

By Elizabeth Lore - 4/20/2019

Znáte Payot? Je to skvělá francouzská kosmetika, kterou jsem doposud nezkoušela. Ale našla jsem ji za zlomek ceny, takže jsem neotálela a vybrala jsem si produkty pro každodenní použití. K péči o pleť používám vždycky čistící pěnu, krém, oční krém, masku a tonikum (občas micelárku na konkrétní oblast pleti). Takže začneme! 

Vybrala jsem si Payot Les Démaquillantes Mousse Micellaire Nettoyante čistící micelární pěnu a micelární vodu s pumpičkou ze stejné řady. Micelárky buď milujete nebo nenávidíte, já micelárku používám jen v období, kdy se mi hodně mastí pleť (do teď jsem teda nevypozorovala co to v mém případě způsobuje). A micelární pěny obecně používám pro čištění pleti ráno i večer (pokud máte občas problémy s akné, tohle je nejlepší volba pro denní čištění, ale musíte k tomu používat hydratační krém). 



Pak tu mám Payot Hydra 24+, pleťový krém. Nemastí, pleť je ihned hydratovaná, pružnější (s mou smíšenou pletí mám problém s pnutím, ale i s mastnotou, hydratační krémy jsou moje záchrana). Pokud jde o pleťové krémy, vyhovují mi spíš ty na gelové bázi. Pokud jde o tuto řadu a pleťové krémy Hydra, můžete si vybrat mezi několika druhy. Je tam sorbet, gelový krém aj.



A nakonec rozjasňující krém na oční okolí Payot Clarte Des Yeux Lightening. Většina očních krémů je mastná, takže mám pak mastné oči, řasy, oční víčka a nesnáším to. Tenhle krém je jemný, takový sametový. 




Ze stejné řady jako krém pak pleťovou masku pro dehydratovanou pleť. Masku si dávám na obličej i krk, nechávám dle návodu působit deset minut a pak smyji. Hloubkově hydratuje a zbavujě pleť mimo jiné pnutí.




Závěrem musím poznamenat, že omlazující krémy jsou sice dobré, ale nic není důležítějšího, než hydratace pleti a dodržování pitného režimu, obyčejná voda a ovocné/zeleninové šťávy. A od kožní lékařky vím, že hydratační krémy jsou dobré i na akné! 

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov