RHINOPLASTIKA - ODPOVĚDI NA NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY

By Elizabeth Lore - 6/07/2019

Než začnu, mám tu poděkování pro všechny čtenáře blogu i sledující z Instagramu. Nečekala jsem, že se mým zákrokem probudí taková spousta mých letitých čtenářů a že mi příjde tolik upřímných zpráv s vyjádřením podpory. Právě vy, co mě sledujete už roky a jste tu se mnou od začátku, právě vy víte, jaké diskuze kolikrát vznikaly ohledně mého nosu. Nečekala jsem, že se k tomu někdy konečně rozhoupu, ale stalo se. A zjišťuji, že i mnohé z vás se za ty roky odhodlaly a na rhinoplastiku jste šly, děkuji vám za zaslané fotografie a potvrzení toho, že má volba operatéra byla správná. Operoval mě MUDr. Kufa na klinice Perfect Clinic v Praze (píšu to úplně všude, ale opravdu mi občas někdo napíše s dotazem, ke komu jsem šla, tak si nemyslete, že vám to cpu, ale někdo to prostě z předchozích výstupů nezaznamenal). Sice mám na nose ještě sádru, ale vidím a vím, že jsem nešlápla vedle. Zároveň chci vzkázat i vám stále váhajícím, neváhejte! Budete jako já litovat, že jste to neudělaly dávno, už teď jsem za to na sebe naštvaná. Jedním z nejhlavnějších důvodů byl strach z bolesti, přitom dvě mé opravdu dobré kamarádky už mají rhinoplastiku za sebou a já jim nevěřila, že to nebolí. Po zveřejnění fotografií na mých IG stories jset někteří také nevěřili a já se vůbec nedivím. Ty modřiny a otoky, zdá se to nereálné, aby to nebolelo. No, nebolelo to a já jsem hloupá, že jsem jen kvůli tomu oddalovala zákrok, díky kterému budu mít vysněný obličej. Protože zrovna můj nos ten obličej ovlivní hrozně moc (nejen profil, ale i šířka a špička nosu, vše teď bude jiné). A teď už k tomu, co se mi nastřádalo ve zprávách od vás! Rozepíšu to asi v bodech, celkově info, které jsem sama moc nevyčetla, co mě zajímalo a co jsem sama zažila na klinice a jak to probíhalo.


1) Kýchání. Toho jsem se docela obávala a jak naschvál to přišlo, rovnou několikrát. Nevěřila bych tomu, ale ano, dá se jakoby kýchnout pusou, vypadá to hodně zajímavě, jako dávící se kočka. Ale každopádně tlak nejde do nosu, což je ten účel.

2) Bolest. Vzbudila jsem se z narkózy s pocitem rýmy. Žádný tlak, bolest, nic. Vypadá to hrozivě, ale nebolelo mě nic, za celý pobyt. Byly tu spekulace, že to příjde, ale nepřišlo nic.

3) Tamponáda se vytahuje druhý den po operaci, ráno po snídaní, vlastně před odchodem z kliniky. No a bolest žádná, ani to nezasahuje až do mozku (jak se říká), prostě to je takový sližký slimák, spíš to zalechtá, trvá to dohromady pět vteřin. Do krku mi nic neteklo, z nosu taky nic, jen se nos otřel od té špivané tamponády.

4) Ubytování je jen do druhého dne, já jsem dojela domů a hned jsem sepsala tento článek. Plná dojmů.

5) Otoky po probuzení z narkózy jsem moc neměla. Jako jo, měla jsem modřiny, ale až druhý den ráno jsem byla hodně oteklá a měnila jsem barvu, začíná to klasicky fialovou! A ještě bych zapomněla na pilulky, na recepci jsem si na doporučení koupila Aescin-Teva na zmírnění otoků, beru třikrát denně dvě pilulky.

6) Po operaci dostanete první jídlo, piškoty, které si namáčíte to černého neslazeného čaje. Vodu s brčkem. Jídlo pro mě nebylo až takovým problémem, ale pití bylo na prd, to mi moc nešlo a každý lok vody mi šel jakoby do nosu, což bylo nepříjemné. Ovšem to trvá jen přes noc, protože ráno už se vyndá tamponáda a cítíte se zas jako dřív. Ráno vás pak čeká kafíčko, které si můžete vypít u okna s pěkným výhledem.

7) Před operací se nedoporučuje Wobenzym, takže na to pozor, ať zbytečně nekrvácíte.

8) Čištění zubů je docela sranda, určitě se nenaklánějte do umyvadla, hrozí vám mimo jiné, že se praštíte do nosu o kohoutek a celkově to s tamponádou moc nejde. Lepší je dát si do skleničky vodu a tou si pak ústa vyplachovat.

9) Omyvání obličeje je problém. Já používám mokrá hadřík a pak vatové tamponky s oblíbeným přípravkem. U mytí vlasů je to jasné, opatrně v záklonu, nenamáčet celý obličej.

10) Sádra se sundává za dva týdny, takže se sádrou a náplastmi jdete domů. Za 14 dnů vám ji na klinice sundají a můžete se těšit na výsledek. Já vám samozřejmě zdokumentuji hojení, ať vidíte, jak to vypadá hned po sundání, i oční okolí. Já mám oči hodně daleko od sebe a moc se na to těším, jak to bude vypadat.

Cokoliv by vás ještě zajímalo, pište opět na můj Instagram nebo na email elizabethlore@seznam.cz! Myslím, že jsem vypsala všechno, zatím mě toho ještě hodně čeká. A pokud máte naopak nějaké rady, tak mi napište, i za fotky jsem ráda! Vaše E.



  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov