Jaké barvy vlasů jsem už vystřídala?

By Elizabeth Lore - 7/08/2019

Všem vám přeji pěkný den! Projížděla jsem staré fotky nejen na blogu a napadlo mě si shrnout mé barvy vlasů za celou dobu mého působení na blogu, protože jsem to opravdu dost střídala.




Nešlo o nějaký rozmar, ale většinou (spíš vždycky) mě k tomu cosi donutilo, řekla bych hlavně okolnosti.  Každopádně začnu fotkami z roku 2014, pokud se nepletu. Nejdříve jsem byla bruneta, pak jsem přecházela na melíry a nakonec se ta blpnd barva pořád jen měnila. Buď jsem měla vlasy promelírované hodně, nebo blond úplně, nebo ombré, falešné odsrosty a všechno možné. Častokrát jsem si dělala melíry sama doma, nebo mi někdo pomohl a splácalo se to prostě doma. Moje sestra mi občas poradila, je kadeřnice, byť se tím už neživí. Vždycky mi dopomohla k nádherným melírům. V mojí přírodní hnědé barvě byly ty melíry nejpřiroeznější, chytlo to tehdy krásně a vlastně hned. Ale časem se to změnilo, měnila jsem kadeřníky z důvodu častého stěhování a vlasy byly brzy zničené. Párkrát jsem kadeřníka zvolila špatně a o vlasy jsem pryšla. Ten příběh už znáte z mých vlasopostů, psala jsem o tom tolikrát.






Tady už to šlo z kopce, žlutá barva, zrz. Nešlo se toho zbavit, na kadeřníky jsem časem zanevřela a obarvila jsem se na hnědo, což chytalo zase do zrz a tak jsem pak sáhla i po černé. Vlasy se díky barvení ulamovaly dál a dál. A tak jsem se dostala po dlouhých letech k prodloužení vlasů.



Vlasy jsem tedy obarvila na tmavo a prodloužila. Byla jsem spokojená, ale vzhledem k tomu, že je to dost nákladné, docela mě štvalo, že se prodloužené vlasy opotřebovávají, ulamují, ničí. Vadily mi i spoje ve vlasech, po posunutí spojů to strašně tahalo a občas mi padaly prameny. Každopádně moje vlasy mezitím krásně dorostly. Měla jsem totiž své vlasy nad ramena a nedokázala jsem s tím smířit, prodloužení mi tehdy vytrhlo trn z paty a cítila jsem se skvěle.




Tady už jsem zase toužila po své blond, což bylo tou dobou v mých očích nereálné, ale zkusila jsem vlasy jen trochu zesvětlit. Tentokrát mi zrz barva až tak moc nevadila. U tmavě hnědých až černých vlasů mi totiž vadily odrosty. Nejen u blond vlasů jsou odrosty hodně viditelné. Vypadalo to šíleně, když mi vlasy rostly a odrosty v té černé barvě úplně svítily. Vlasy jsem tedy nechala od barvení nějakou dobu odpočinout a pak jsem začala zesvětlovat s L'Oréal Colorista, zkoušela jsem různé druhy, ale nejlepší se mi zdá konkrétně Bleach. Měl by se používat plošně, na všechny vlasy, nebo tedy můžete ho tak klidně použít, ale já jsem vsadila jen na nějaké pramínky. Až časem jsem začala s kompletním melírováním. Jednou jsem dala Bleach na celé vlasy, protože jsem zase zkusila kadeřnictví, chtěla jsem ombré a to mi spíš rozdělilo vlasy na dvě poloviny. Světlé a hnedé. Snažila jsem to zesvětlit tedy kompletně, ale melíry jsou vážně lepší.




A s odbarvováním a melírováním jsem pokračovala. Začala jsem v říjnu 2018. A nyní jsem cirka od dubna 2019 konečně zase blond. Snad ještě porostou. Nyní chodím ke kadeřníkovi, snad mi vlasy zase neupadají. K barvení používám i Olaplex, na který nedám dopustit, ten používám stále, bez něj by to už nešlo. Používám Olaplex i doma, udržuji jej a zatím se mi osvědčil. Teď už jsem dopotřebovala dvě lahvičky, musím doplnit zásoby. Naposledy jsme dávali studenější blond, tu jste mohli vidět na mém Instagramu. Už chystám další vlasopost! Uvidíme, jak to dopadne. Tato fotka je myslím z dubna.


A co vy? Taky bojujete s vlasy? Pro dnešek je to všechno a nezapomeňte, že právě probíhá Notino Summer Black Friday! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov