PRÁZDNINOVÁ ZÁSOBA KNIH!

By Elizabeth Lore - 7/03/2019

Prázdniny už jsou tu a my máme doma zásobu knížek na večer, k vodě, na zahradu a nebo jen tak, můj syn nejraději čte na zemi na koberci s námi v obývacím pokoji nebo v posteli, když jde spát. Osobně mám ráda knihy, které jsou obrovské a jsou v nich krásné obrázky. Nebo knihy s ilustracemi jako mal například jedno vydání Malého prince, které doma naštěstí mám. A právě v nové zásilce z Knihozemě Albatros bylo další vydání Malého prince, opět nezklamalo, moc krásná kniha, úžasná.


V zásilce z Knihozemě byla i knížka Hotel Winterhouse, který je o osyřelé holčičce a jejím příběhu.


Když jsem mluvila o těch velikých knížkách s krásnymi obrázky, tak jsem myslela například Atlas vyhubených živočichů. Bohužel to bylo smutné, taková nádherná stvoření. A na tomto seznamu krásných tvorů budou brzy i jiná zvířata, bohužel. Kéž by bylo vůbec reálné to ovlivnit a změnit.




A tady už máme Malého prince. Vlevo nové vydání, které nám dorazilo z Knihozemě. 




A tady jen ukázka ze staršího vydání. To je krása, co? Taková kniha je opravdu poklad. 






Mám ráda i knižní klasiku. Ve skrytu duše doufám, že tyto dvě knihy můj syn jednou se zájmem přečte a poreferuje o nich ve škole. Je to taková klasika. 



Tuto knížku jsem viděla u kamarádky. Ptáci našich zahrad. Nevím jak u vás, ale my máme na zahradě takové ptactvo, že se kolikrát ani nevyspíme a zpívají tu opravdu dost. V knize jsou ptáčci krásně nakreslení, pestrobarevní a ty zvuky jsou boží. Jako malá jsem takové knížky se zvuky měla moc ráda a syn z ní byl také nadšený. Naštěstí se mi ještě nestalo, že by ho nějaká kniha nebavila. 




Tohle byla velká zábava. Je to taková ta kniha, u které musíte asistovat, protože je plná akce a dítě to chce s vámi samozřejmě sdílet, alespoň u nás to tak je. Pořád musím koukat a obdivovat. U této knihy je i kouzelnická hůlka, která svítí, ale to není všechno. Hůlka je zároveň i neviditelné pero, kterým do knihy podle úkolů kreslíte a když na to posvítíte, tak je to vidět. Naprosto perfektní věc! Harryho Pettra milujeme. 







Aktuální poblouznění Minecraftem panuje i u nás, takže vyhledáváme Minecraft knihy, zápisníky, deníčky aj. 







Pro neználky jako jsem já je tu i skvělá průprava. 


A nakonec i něco pro dospěláky. Tatéra z Osvětimi už znáte, ale mám tu ještě Můj terezínský deník a příběh Milady Horákové. Předpokládám, že i tyto knihy syn ve škole za pár let využije. Začínám na sobě pozorovat, že knížky sbírám, doma mám už dvě knihovny. Vždycky si říkám, že už všechno mám, ale pak něco výjde a zas v tom lítám. 





A to by bylo zatím všechno! Knižní novinky můžete pravidelně sledovat na mém Instagramu, kde máte videa s komentářem. Ale články budou také! Mějte pěkný zbytek dne. Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov