Moje oblíbené makeupy

By Elizabeth Lore - 8/26/2019

Pěkný den všem! Netuším, jestli tu za ty roky blogování takový článek byl, ale co jsem to tak projížděla, tak ne. Nějaké to doporučení proběhlo, ale článek vyloženě o make-upech tu nemám, a to je škoda, vzhledem k tomu, zme jde o tak základní věc pokud jde o líčení. Make-upů jsem zkoušela hrozně moc, různé druhy Chanel, Dior, MAC, prostě kde co. Ale jelikož nemám ráda, když musím s něčím šetřit, tak jsem se snažila tyhle dražší značky vypistit a najít si dobrou náhradu. Další věc je ta, že mi stačí i obyčejný make-up, nepotřebuji používat ani korektor, masku na obličeji ráda nemám a tak se spokojím s něčím lacinějším, zatím. Dlouhé roky jsem používala L'Oréal True Match. Před 4 lety jsem přešla na Maybelline Affinitone a u toho zůstávám dodnes.



Affinitone používá asi šest mých kamarádek, naprosto ten samý odstín. Nechápu to, ale je to tak, máme všechny nejen stejný make-up, ale i stejný odstín. A vždycky když chci vyukoušet nějaký jiný make-up, tak si porovnávám odstín s mým Affinitonem a snažím se najít pokud možno totožný. U Affinitonu mi strašně moc vyhovuje konzistence, výdrž, odstín a ta cena, ta je úsměvná. Make-upek bohužel dost plýtvám, takže si bez výčitek (vzhledem k ceně) objednám několik kusů a jsem spokojená. Snažím se ho zafixovat pudrem, aby vydržel a někdy používám i fixační sprej (když jdu na nějaký event a podobně).



Rukama mi prošel i tento poklad, Estée Lauder Double Wear. Opět máme s kamarádkou stejný odstín. Vlastně bylo to tak, že si pracně vybírala odstín a já jí pak napsala a objednala jsem si ten samý, to se musím přiznat. Každopádně, ve všem mi vyhovoval, ale na denní nošení to pro mě prostě není, je to veliký držák a já to nemám ráda. Možná že to je jen o zvyku, ale tyhle kvalitní make-upy, které se ani nehnou mi spíše vadí. Ovšem na svatbu nebo podobnou událost je to jasná volba a to bych nechala Affinitone radši odpočívat v šuplíku, to je jasné! 



Pak jsem dostala tip na tyto Catrice HD Liquid Coverage s pipetou (s kapátkem). Catrice slibuje takzvaný second skin effect, tvrzení je to pravdivé, je to opravdu druhá tvář, jak se říká, namalujete si na ksicht obličej. Zní to ošklivě, ale v tomto případě si tak někdy vážně připadám. Pleť pouze nekryje, ale hezky sjednocuje. I tento makeup je nutné protřepat, obávám se, že bez protřepání to nepůjde s žádným makeupem s takovým kapátkem.




Potom se objevily na scéně tyto make-upy NYX Total Control, opět s pipetou. Před použitím se musí protřepat! NYX je hodně tekutý, řídký a dá se výborně vrstvit. Dobře se nanáší štětcem, plochým a stejně tak i stipple brushem (co je vám pohodlnější). Ovšem Catrice je třeba nanášet houbičkou, je hutný, jakoby rychle přilne a pokud by se nanášel štětcem, tak vám toho zůstane víc ve štětinách. NYX má střední vyšší krytí a Catrice, tam je to trošku silnější. Pokud bych měla na něco upozornit, tak snad jen na to, že vytvářejí vrásky pod očima, pod spodním očním víčkem (vrásky, které tam jinak ani nejsou). NYX Total Control má už 30 odstínů, vybere si tam každý, je to skvělá škalá barviček. Oba dva používám bez podkladu, mám smíšenou pleť a nepotřebuji k nim bázi, ani krém. Troufnu si tvrdit, že ani s mastnější pletí bázi v tomto případě potřebovat nebudete. Naopak, pokud máte suchou pleť, tam už bude báze (nebo krém) nutností. Někdo by mohl krém s makeupem rovnou smíchat, to jsem zatím nezkoušela. 



A můj poslední objev je Lancôme Teint Idole Ultra Wear, který bych drze přirovnala k Estée Lauder Double Wear. je dlouhotrvající makeup s ochranným faktorem SPF 15. Má dlouhotrvající a má výdrž celých 24 hodin, ale také absorbuje nadbytěčný maz, takže pro mastnou pleť skvělá věc (mě se vždycky leskne jen čelo). Zakrývá zarudnutí pleti, hezky sjednocuje, vyplní póry i bez báze a poradí si i s pupínky (korektor není třeba). Dokonce udržuje přirozené PH pleti, dnešní makeupy už jsou jako pleťové krémy, pro pleť víc a víc přínosné. Tato schopnost je mu dána speciálními pigmenty v jeho složení, které se nazývají NAI, ty udržují správné PH pleti a dávají makeupu krycí schopnost po celý den.




A to už bude vše. Ani jsem nečekala, že jich bude tolik. Vypsat jsem mohla asi 20 druhů, ale tyhle jsou ty, které mám v oblibě. Samozřejmě je jich víc, ale tam už byla špatná spotřeba (prostě hned zmizel), vysoká cena a tak dále. Příště se zaměřím na pudry! Pěkný den vám všem přeji! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov