MALÝ VÝLET DO PRAHY

By Elizabeth Lore - 9/07/2019

Jak si užíváte školní dny svých ratolestí? Prázdniny utekly rychle, ale bylo to fajn, spíš mě mrzí, že už nemáme léto. Ze dne na den bylo fuč. Včera jsem běhala v sukni a dneska už punčocháče, kabát, šála. Ale i tak se na podzim těším, už je to tu a vytáhnu zase svoje oblíbené kabátky, seženu si nějaké pěkné nové kozačky a bude vymalováno. Člověk si to musí umět udělat hezký, no ne? Dnes jsme si se synkem a přáteli užili pěkné odpoledne v zážitkovém cience parku jménem iQport v Praze. Zajeli jsme na Náplavku, kde na nás čekala zakotvená loď, kde se vše odehrává. Vše si postupně projdete, od geologie, optických klamů, anatomie člověka, ekologie, záhad světa až po vesmír. Je to skvělá věc pro děti i dospělé, moc jsme si to tam užili. Synkovi se nejvíc líbila virtuální realita, kdy se projel na simulátoru motorky. Můžete si tu i vyzkoušet na vlastní kůži, jak se cítili lidé při potápění Titaniku, je tam nakloněný prostor, kterým procházíte a vše vypadá jako na palubě Titaniku, jde tedy hlavně o ten úhel, o nakloněnou palubu. Taky jsme si zkusili jak to probíhá v televizním studiu, předpověď počasí nebo jiné efekty. Taky nahrávací studio, harfa, která měla místo strun jen laser představující pravé naladěné struny harfy. Bylo toho hrozně moc. Určitě to stojí za to, pro nás to byl moc příjemný zížitek. 


Zašli jsme si také do mého oblíbeného podniku James Dean Prague, je tam skvělé retro prostředí. Marilyn Monroe, Elvis Presley, James Dean, ti nejlepší té doby. Mají tu hlavně boží jídla, vyzkoušeli jsem vafle, lívance, žebírka, burgery, marinovaná křidélka. Všechno na jedničku. 


V Praze jsem si zašla i do Lucerny na předpremiéru filmu Přes prsty. Po delší době český film, na který se co nejdříve mrknu zase. Pak následovala afterparty s hromadou jíldla a pití. Dala jsem si boží kýtu s chlebem, přecpala jsem se a jelo se domů. Byl to úžasný večer. Potkala jsem se s Lucií Bílou, viděla jsem spoustu známých tváří. No, určitě jste se koukali na videa na mém IG!


Taky jsem si zašla po delší době do Chloé, kavárna se přestěhovala na mnohem lepší místo kousek od hlavního nádraží, konkrétně na Senovážné náměstí. 



Nedávno jsem se byla podívat i na farmě. Krabičky jsou úžasný, mám je moc ráda. Tahle byla hodně mazlivá. 


A poslední grilovačky, zahradní radovánky a koupačky v bazénu. Letos jsem si vodu ani sluníčko moc neužila, po operaci jsem na sluníčko ani nesměla a tím pádem jsem se ani neplácala moc u vody. Ale příští rok to všechno doženu. 



Přeji vám pěkný zbytek víkendu! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov