Nové ozdoby na náš vánoční stromeček!

By Elizabeth Lore - 12/17/2019

Každý rok si kupujeme nové skleněné ozdoby. Snažíme se hledat ty nejzajímavější, zdobené, českou výrobu, ale i něco ze zahraničí. Moje rodina měla vždycky krásný stromeček se spoustou skleněných baněk po naší babičce. Časem se část z nich vyměnila za ty plastové, jelikož se jich několik rozbilo. Už tehdy mi to bylo hodně líto a věděla jsem, že já si budu své ozdoby hlídat jak jen to půjde a tak jsem začala se svojí vánoční sbírkou hned jak to šlo. Vlastně už pět let je s přítelem sbíráme a každý rok si najdeme něco nového. Tentokrát jsme se jeli podívat do Drážďan, vlastně stejně jako minulý rok. A našli jsme několik unikátních kousků v mém oblíbeném obchodě jménem Maisons Du Monde. K narozeninám mi pak přítel mimo jiné dál tohle skleněné srdce Riviéra Maison, je plné třpytek a má i kovový štítek se jmnénem značky. A je uvázané na saténové stužce. 



Tento rok jsem si oblíbila pruůhledné skleněné baňky plné různých třpytek. Líbí se mi i ty s peříčky, ale nevím, zda by se nám peříčka hodila na náš stromeček. 




Tahle se nejvíc líbila synkovi, eskymácké iglů. Je perleťové, poseté duhovými třpytkami.


Další průhledná koule posetá třpytkami. Dovnitř si chci dát nějaké třpytky nebo korálky, takže se těším jak si ji nakonec vylepším. 


Na stromečku máme i spoustu ozdob, které jsou ručně dělané. Manufaktura má totiž spoustu krásných a hlavně tradičních baněk. Korálkové ozdoby rádi hledáme na vánočních trzích, posledně jsme našli letadýlko. K němu se nám skvěle hodí tyto hvězdičky. 



Tohle je klasika, která mi připomíná babičku s dědečkem. Byly to ty nejkrásnější Vánoce. Nejkrásnější vzpomínky na období Vánoc. Hlavně ten zvoneček, úplně se vracím zpátky do dětství. 



A to je pro tento rok myslím všechno! Je možné, že ještě něco do Vánoc koupíme, ale tohle je to hlavní. Jsem ráda, že jsem vám je stihla včas ukázat ještě tento rok. Třeba se inspirujete. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov