Péče o zničené ruce a nehty #KARANTENA

By Elizabeth Lore - 4/17/2020

Tak se mi to všechno sešlo, že jsem si řekla, že o tom něco málo napíšu na blog. Určitě nejsem jediná, kdo má díky častému dezinfikování a mytí rukou úplně vysušenou kůži. Nehty zničené díky neodbornému odstranění modeláže z nehtů, tedy v tom lepším případě. Někomu se mohly nehty i zatrhnout nebo polámat. U mě je to ještě horší, protože mám poslední rok nebo dva nehtovou lupénku. 


Obešla jsem několik lékařů, nikdo moc nevěděl o co jde, co se děje. Zvláštní totiž je, že mi pomáhají léky na alergii. Nehty se mi bez modeláže třepí, lámou, to je jasné. Ale hlavně mě pálí konečky prstů, štípou. Nehty se mi odlupují od lůžka a pod nehty mám vlastně potrhanou a rozdrolenou kůži, která opravdu bolí. Když to je v nejhorší fázi, ani se nenajím příborem. Zvláštní je i to, že všechny ty problémy pominou pouze když mám nehtovou modeláž. Teď jsem si musela modeláž doma sundat, kvůli karanténě. Ale opět mám lupénku zpátky a všechny příznaky také. Dochází mi léky a tak mi zbývá jen péče. Na IG jsem vám dávala několik fotek, kde je evidentní, že mi nehty prostě skoro slezly, lámaly se, praskaly až do lůžka. Suchá kůže, záděry v zánětu. Prostě všechno, co si umíte představit. Takže jsem si začala ruce několikrát denně mazat elixírem na ruce, olejem na nehty a kůžičku, no a samozřejmě mám u sebe okurkový krém, ať už jdu kamkoliv. 




Všechny produkty na ruce jsou z Manufaktury. Manufaktura krém mám na nočním stolku, v koupelně hned u umyvadla, i v kuchyni. Po každém mytí rukou si ruce hned musím hodně namazat a krém se snažím dostat i za nehty. Olejíček často nosím i v kabelce (teď ho nikam moc nenosím, když máme karanténu, ale jinak je to můj častý společník, ať jdu kamkoliv). Má silnou bylinkovou vůni. 



A jelikož jsou prodejny zavřené, objednala jsem si něco domů. Scházela mi dezinfekce a Manufaktura opět nezklamala, takže jsem si objednala rovnou dvě. Předpokládám, že by nám měla stačit na dva měsíce. Mám doma ještě domácí dezinfekci, kterou jsem vyráběla do zásoby, ale ta se musí smýt. Ovšem tento gel od Manufaktury můžete nosit u sebe.




A to je pro dnešek vše! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov