Sladké, květinové a ovocné vůně nejen na léto

By Elizabeth Lore - 4/01/2020

Všem vám přeji pěkný den, v dnešním postu vám chci ukázat tři nové parfémy, které jsem si pořídila. Ke každému mě zavedlo něco jiného. Celkově mám ráda květinové, sladké nebo ovocné vůně. No a ideálně i kombinaci květin a ovoce. 



Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh (květinová, ovocná vůně)

Začneme touto ikonickou a velmi známou vůní od Marca Jacobse. Tu jsem si pořídila asi po osmi letech, tehdy jsem ji objevila a ten jeden jediný parfém mi vydržel až donedávna. Opravdu jsem si až do teď škudlila ten jeden parfém, i když už bylo jen něco málo na dně lahvičky. Nevím proč jsem si ho šetřila až takovým způsobem. Každopádně jeden čas jsem si prostě řekla, že ho vyplácám a prostě si objednám nový. A tak se i stalo. A mám z něj takovou zvláštní radost. Je jeden z těch parfémů, na který se mě na ulici nejednou někdo zeptal. Kdysi mi jedna čtenářka napsala, že v něm cítí banány a od té doby je tam cítím taky. Vůně se samozřejmě nijak nezměnila, ale najednou mi došlo, co tam vlastně cítím, vážně je to banán (byť tam žádný být nemá). Daisy Eau So Fresh je ovocnější verzí klasické Daisy. Pokud jde o Daisynky, měla jsem ještě Daisy Hot Pink, ale tahle je má nejoblíbenější. Prý je to vůně pro ženu, která miluje život, tak si myslím, že jsem si vybrala správně. Tento parfém a celkově parfémy Daisy vynikají svým hravým a velice pozitivním flakonem, který je vždy posetý kvítky. Ráda bych si jednou udělala sbírku Daisy parfémů, ale je fakt, že už tak mám vůní hodně, takže tomu dám čas a sbírku započnu až časem, až bude v mé zásobě parfémů trošku míň.




HLAVA
zelené tóny, grep, hruška, malina


SRDCE
liči, růže, fialka, květ jabloně, jasmín


ZÁKLAD
švestka, pižmo, virginský jalovec




Mercedes-Benz Woman Eau De Toilette (květinová, ovocná vůně)

Tuto vůni jsem si chtěla pořídit čistě kvůli značce, přiznávám se. Dlouho, opravdu dlouho se mi líbila a jelikož má přítel několik parfémů Mercedes-Benz, chtěla jsem si taky jednu pořídit. Jednou jsem už vůni MB měla a byla super. Takže jsem to zkusila a tentokrát naslepo, spoléhala jsem na to, že se nezklamu. Váhala jsem, zda zvolit parfémovanou vodu či toaletní vodu, ale je fakt, že na to příliš nedbám a tak jsem sáhla po té levnější variantě. Flakonu vévodí logo značky Mercedes-Benz. Je podobný i pánským parfémům, tam jsou flakony hranaté, ale mají stejný znak a průhledné sklo. Působí to krásně.




HLAVA
černý rybíz, list hrušky, mandarinka


SRDCE
gardénie, konvalinka, jasmín sambac


ZÁKLAD
pižmo, santalové dřevo, kosatec





Calvin Klein Everyone (citrusová vůně)

Tato vůně je unisex a je jiná hlavně tím, že je vyroben z recyklovatelných materiálů. Flakon i krabička. I složení vůně je veganské a obsahuje přírodní derivovaný alkohol, organický pomerančový esenciální olej, esenci zázvoru a modrý čaj. Dále se ve vůně projeví hořko sladké neroli a doznívá ambra a pačuli. Flakonek zdobí elastický textilní pásek, který je typický pro spodní prádlo Calvin Klein. Calvin Klein Everyone je unisex vůně, tedy hodí se pro něj i pro ni.



HLAVA
pomerančový olej


SRDCE
vodní tóny, modrý čaj


ZÁKLAD
ambra, cedrové dřevo



A pro dnešek je to vše, přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov