JARNÍ ÚKLID

By Elizabeth Lore - 5/18/2020

Tak jak jste zvládli karanténu a celkovou izolaci? Já jsem se hrozně zaměřila na úklid celého domu, vyloženě jsem si ten úklid užívala a protřídila jsem dokonce i vánoční ozdoby. Udělala jsem větší zásoby drogerie a dala jsem se do toho. Když bylo hezky, sázela jsem něco na zahradě, vylepšovala jsem záhonek, jela jsem pořídit nové keře a prostě jsem si to snažila udělat hezký! Naučila jsem se několik nových receptů, díky kterým jsem doma milována zas o něco víc, i když jsem myslela, že už to víc nejde. Ale zpátky k mojí neskrývané vášni, k úklidu! Doufám, že to berete s rezervou, samozřejmě, že někdy na to náladu nemám a otrávená jdu pověsit pračku. Ale opravdu jsou zase dny, kdy si užívám věšení prádla nazahradě a hlavně tu vůni aviváže a celkově čistoty!


Doma sice miminko už nemáme, už je to totiž velký kluk, ale já mám citlivou pokožku, takže na prádlo (obzvlášť na ložní) používám spíše prací prostředky určené pro mimča. Persil mám doma i klasický, sypký. Ale kapsle mám moc ráda, líbí se mi, že je to prostě snažší, jen to hodit do pračky a nenabírat prásek, který vždycky trošku rozsypu na polici v koupelně. A hlavně to balení vypadá moc dobře, líbí se mi!


Odstraňování skvrn je boj, ale teď mám zásobu čističů Vanish. Čeká mě čištění kožešinového koberce a ráda dávám podobné prostředky do pračky, když peru prostěradla, aby byla vybělená. Dokonce se mi tímto Vanishem podařilo odstranit fleky z pravé kožešiny od motorového oleje. Doma máme bohužel občas podobný karambol. 



Náš nejoblíbenější aviváž je Silan Suprême - Romance. Ale teď jsem si ještě objednala ten černý ze stejné řady. U aviváže to chce obzblášť změnu. Parfémy také střídám, holt jsem taková. Opět je pro mě důležitý i vzhled balení, když už mi to straší v koupelně na polici. 



Nemálo známé čističe Cilit Bang, světě div se, jsem teď zkoušela poprvé. Ani nevím proc, nějak jsem se zasekla na jiných značkách. Ale když jsem viděla, že má Notino v nabídce i tyhle známé čističe, řekla jsem si, že je zkusím. Vzala jsem koupelnový a čistič na vodní kámen. 



A pokud bych měla říct, co patří jeden z mých zlozvyků, určitě to bude neustálé leštění a utírání stolů. Mám ráda skleněné desky na všech stolích, i zrcadel doma máme dost, takže okenu mám v každém patře domu, v každé koupelně, i v kuchyni. Nejradší mám Clin, ty kupujeme pořád znovu a znovu. 



A to by bolo vše, už tak je toho dost! Příště bych ráda sepsala něco málo o mé zahradě, o tom, co jsem letos zasadila a jak se o květinky starám. Snad bude čas na focení a psaní! Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.



  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov