RECEPT NA HRNÍČKOVÝ CHLEBA

By Elizabeth Lore - 6/03/2020

Tento chleba jsem si poskládala ze dvou receptů, které jsem si našla a které jsem zkoušela. Je to jediný recept, u kterého nevážím, je to hrnkový chleba! A hlavně kyne přes noc v lednici do druhého dne, takže si ho můžete pohodlně připravit předem třeba na grilovačku a upéct akorát na čas. Já totak dělám, když se nechci starat o těsto přes den, jen ho vytáhnu z lednice a je to. Nádherně v lednici nakyne. Měla jsem pro vás i fotky celého postupu, ale bohužel mi Google fotky smazal, netuším proč. Nafotila jsem tedy chleba znovu, ale už jsem nefotila celý postup znovu. Tak či tak, recept je jednoduchý, všechno vám popíšu. 


Do mísy dáte 1 a půl hrnku vody, 1vrchovatou lžičku kvasnic, 2 zarovnané lžičky soli a metličkou smícháte. Pak pokračujete dál. Přidáte 3 hrnky hladké mouky (já jsem dala část chlebové a část hladké), 1lžíci kmínu (lepší drcený, ale můžete i celý). Zamícháte těsto, když bude řídké, nevadí.  Já už měla řídké i hutnější, pokaždé těsto hezky nakynulo a chleba se povedl. U tohoto receptu je problém, že se nic neváží a ani mi moc nesedí poměr droždí a mouky. Každopádně je to dobrý recept pro někoho, kdo se pečení bojí a nebo to chce mít prostě hned hotové. Já mám tento recept ráda, protože kyne v lednici do rána a druhý den dopoledne dám jen péct a s ničím se neplácám.


Necháte kynout v lednici zakryté do rána. Ráno dáte na moukou posypaný vál, zaděláte hezky těsto na chléb a dáte péct. Pekla jsem v pekáčku na pečícím papíru, přikryté! Ideální litinový hrnec s poklicí pokud máte, jinak postačí alobal na přikrytí. Peče se na 250 stupňů jen 20 minut, pak odkryjete, snížíte stupeň na 180 a pečete ještě 30 minut.


Chleba je dobré posypat kmínem, ale nemusíte! 



Snad se vám chlebík povede! Přeji krásný zbytek dne! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov