RECEPT NA RYCHLOU DÝŇOVOU POLÉVKU

By Elizabeth Lore - 8/27/2020

Člověk by si myslel, že na tomhle není co pokazit, ale opak je pravdou. Synovi né vždy chutná, když mu ji někdo připraví. Není to jen o tom, že smícháte dýni se smetanou, dá se to pokazit. Já každopádně dělám tu jednodušší verzi. Nepřidávám do polévky namletá semínka z vydlabané dýně, ani tu dužinu, byť vím, že v některých receptech se to tak dělá a mohlo by to být vynikající.


Postup je snadný. Na rozehřátem sádle zesklovatíte cubuli, přidáte česnek, pak přidáte na kostičky nakrájenou a oloupanou dýni (to loupání je pruda, někdo loupe nožem, ale škrabkou rozhodně lepší). Krátce orestujete a zalijete vodou, já dala vody podle velikosti hrnce, přiznám se, že hodně věcí dělám od oka, snad u všech receptů. Samozřejmě to nesmí být moc, pak by to bylo jalové a málo husté. Ale předpokládám, že to budete dělat v nějakém normálním hrnci, né v kýblu. Přidáte hovězí vývar (klidně kostku). A necháte vařit dvacet minut. Potom rozmixujete, přidáte smetanu, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříte. Pak už je polévka hotová. K ní je dobrá i zakysaná smetana nebo opražená slanina.

2 lžíce sádla
3 stroužky česneku
1 velká cibule
1 dýně Hokaido
250ml smetany 31%
1 lžička bílého pepře
1 lžíce soli
1 lžička muškátového oříšku




Snad vám bude chutnat a krásný den vám přeji! E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov