PÉČE O PLEŤ POD ROUŠKOU

By Elizabeth Lore - 11/06/2020

Všem vám přeji hezký den! Tento článek jsem chtěla připravit už před několika měsíci. Myslím, že momentálně péče o pleť pod rouškou něčím, čím se zabývá téměr každý. Roušky máme na obličeji každý den a obzvlášť lidé, kteří nejsou doma v karanténě, ale v práci (v obchodě, na poště, v nemocnicích). Osobně se pod roušku většinou ani nelíčím - to je vlastně jediná výhoda roušek, nemusíme se líčit, když se nám nechce. Ale tak či onak, pleť pod rouškou toho musí hodně snést a rozhodně na tohle naše pleť není zvyklá ani uzpůsobená. Póry se dusí pod rouškou, dýcháme si pod nos a obličej je zapařený. Mimo to je pleť vystavena i všem bakteriím a plísním, které v roušce mohou být po určité době nošení. Pozoruji ve svém okolí, na diskuzních fórech a v kosmetických skupinkách, že nejčastějším problémem jsou pupínky, osypky a takzvaná krupička, u někoho se může objevit akné, každý to má jinak. Já mám díky nošení roušky pupínky na tvářích, občas se něco objeví, protože se mi pleť pod rouškou zapaří a když jsem nalíčená, snadno se mi ucpou póry. Dbám tedy hodně na odlíčení a péči po odlíčení. Co je základ? Jednoznačně hydratace a hojení vzniklého akné či pupínků. Také je potřeba chránit pleť před vnějšími škodlivými vlivy. K vyčištění pleti mám čistící tonikum a dvoufázový odličovač na oči (ale i na celý obličej) na olejové bázi. Dnes vám chci doporučit k odličování obzvlášť zajímavý produkt. K hydrataci pak používám hydratační pleťové gely a krémy. A k hojení vzniklých škod mám aloe vera gel, který je dobrý také například na zarostlé chloupky nebo podrážděnou pleť po depilaci. Aloe vera gel je kouzelník a hodí se na všechno. 


Saffee Cleansing oil-to-milk make-up remover (pro všechny typy pleti)

Produkty Saffee mám moc ráda, zkoušela jsem už pleťová séra i pleťový peeling, pleťové vody i odličovače. Tento produkt je zvláštní hlavně tím, co umí. Po smíchání s vodou se mění na odličovací mléko! Obsahuje skvalan, výjmečnou hydratační složku. Hemiskvalan, který zesiluje odličovací schopnosti. A hlavně obsahuje látky, které jsou přírodního původu.


Holika Holika Aloe Vera smoothing gel 

Aleo vera gely jsou různé, ale doporučila bych vybírat čiré gely. Protože i když je aloe var avaznačovánf všude na obalech zeleně, tak zelená je ta rostlinka jen zvenku, ale uvnitř je aloe vera gel čirý. Zelené aloe vera gely tedy obsahují barvivo. V tomto případě je zelená jen lahvička, obsah je průhledný. Holika Holika vyniká hlavně krásným balením! Obsahuje také výtažky z okurky, zelí, bambusu a melounu.


Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly

A pokud jde o hydrataci pleti, tento gel Clinique se do pleti okamžitě vpije a pleť je ihned pružnější a svěží. A pokud máte problém s pnutím pleti po umytí, tohle je pro vás záchrana. Hlavně pleť chrání před vnějšími škodlivými vlivy. Je určen pro všechny typy pleti a mimo hydrataci dodá pleti i výživu a krásně ji rozjasní. 



A to je pro dnešek všechno. Doufám, že se vám dnešní tipy líbily a přeji vám pěkný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov