SESTAVTE SI SVŮJ TAPAS PLATE

By Elizabeth Lore - 2/15/2021

Všem vám přeji krásný den! V dnešním postu to bude o jídle, objednala jsem pro nás na víkend spoustu zajímavých uzenin, sýrů a pochoutek z www.edelikatesy.cz, kde najdete i dárkové boxy, dobré pití a cokoliv vás napadne, výběr je opravdu zajímavý. Tak se mrkneme na to, co jsem si vybrala já. Chtěla jsem si sestavit tapas plate pro své přátele a sehnala jsem tam všechno, co jsem potřebovala. 



Ovčí sýr Manchego - La Casota

Pokud nemáte z nějakého důvodu rádi ovčí sýr, tento vám chutnat bude i tak, protože lepší sýr jsem neměla. Sýry si kupujeme velice často a tím nemyslím eidam nebo něco, co se sýru jen vzdáleně podobá. Tedy chci tím říct, že dokážeme zhodnotit kvalitu sýra a o to už se tak či tak postará jeho chuť, která je dokonalá. O víkendu jsme se do toho pustili se známými a nikdo neuhádnul o jaký sýr se jedná. Jaké překvapení, že se jednalo o ovčí sýr. Doba zrání tohoto sýra je tři měsíce, sýr D. O. Manchego Semicurado je sýr z oblasti La Mancha. Vyrábí se podle tradičních receptur a skvěle se hodí k červenému vínu, hroznovému vínu nebo k melounu s jamónem. Já osobně zvolila jamón a jahody. 


Sal de Ibiza

Ke každému dobrému večeru a vínku patří podle mě i chipsy. Tohle jsou chipsy s bílým lanýžem, Sal de Ibiza.


Salchichon Iberico 

Tento salám Salchichon cular Iberico je krásně aromatický a jeho vůně je velmi intenzivní, stejně tak i chuť, která je taková hlavně díky tomu, čím se živí iberská černá prasata, ze kterých tento salámek máme. Iberská prasátka žijí ve volné přírodě a živí se pouze trávou a žaludy, proto má takovou skvělou chuť. Původ je Španělsko, Extremadura.


Jamon Serrano Trevélez

Tato stoprocentně přírodní šunka bez kosti, Jamones de Juviles je asi to nejlepší, co jsem v tomto výběru měla. Jamon šunku máme doma po kilech, a to myslím doslova, protože je to opravdu jedna z nejlepších šunek, které jsem kdy ochutnala. Každý máme to své oblíbené, no v mém případě vede Jamon na plné čáře, k tomu sušená rajčata, ořechy, rajčátka nebo nějaký dobrý chips, hned jsem v sedmém nebi. 





Zkoušeli jste si doma někdy sestavit svůj tapas plate? Já ten svůj doplnila i o solné krystaly, nejsou to kamínky, je to opravdu sůl, kterou si můžete nastrouhat. Dobré jsou například i olivy nebo již zmiňovaná sušená rajčátka a oříšky. Všem vám přeji krásný den, pro dnešek už to bude vše. Doufám, že jste dostali chuť na něco dobrého a vyzkoušíte tyto dokonalé delikatesy. Krásný den vám přeji! E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov