JAK MI NAROSTLY MÉ VLASY?

By Elizabeth Lore - 3/15/2021

Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás slibovaný větší vlasopost, kde se pokusím rozepsat o tom, jak to vlastně celé bylo, jak jsem postupovala, jak dlouho jsem na dlouhé vlasy čekala a co mi pomohlo.

Prodloužené vlasy?

Začala bych asi tím, že je potřeba vyvrátit mýtus, že vlasům škodí prodloužené vlasy. Prodloužení vlasů bylo vlastně to první, co jsem udělala, když jsem přišla o své dlouhé vlasy. Nedokázala jsem chodit jako oškubané kuře, jelikož vlasy neutrpěly jen na délce, ale i na celkovém vzhledu a struktuře. Je fakt, že mi vůbec nevyhovovaly spoje micro rings, ale obávám se, že šlo spíš o šikovnost, nebo spíš nešikovnost tehdejší kadeřnice, která mi vlasy touto metodou prodlužovala. Vlasy byly vyškubané, zase vyškubané a už to byla docela zoufalá situace. No, naštěstí jsem našla novou kadeřnici, která se o moje vlasy dobře postarala, prodloužila mi vlasy znovu a lépe, no a zvolila metodu keratinem za tepla. Po čase jsem vyzkoušela ještě tape-in pásky, které vlasům nijak neškodily. Vlasy naopak bez problému dorostly. A to tak hezky, že jsem si ani nevšimla, že už vlastně prodloužení vlasů ani není potřeba. 


Jak o vlasy pečuji

K prodloužení vlasů by to asi stačilo. A teď už něco k péči. Začala bych asi vysoušením vlasům. Abych řekla pravdu, u kadeřníků celkem trpím vlastně pokaždé a může to být sebelepší kadeřník. Ale prostě to česání mokrých vlasů nezvládám, cítím jak mi vlasy trhají a škubou, není to vůbec dobré a doma to nedělám. Od kadeřníků vždycky odcházím s oškubanými vlasy kolem celé hlavy, prostě takové anténky, otrhané vlasy v délkách. A to jen kvůli tomu česání, protože doma postupuju stejně až na tohleto škubání. Vzhledem k tomu jsem si do kadeřnictví začala alespoň nosit vlastní hřeben, kterým je samozřejmě můj milovný hřeben na česání mokrých vlasů značky Tangle Teezer. Na blogu jsem vám o něm psala už párkrát. 

Jak vlasy vysoušet? 

A jak tedy nechávám vlasy uschnout? Jemně promnu ručníkem, žádné drhnutí a chumlání vlasů. Nechám vlasy volně proschnout klidně hodinu, co nejdéle to jde. A jakmile jsou polosuché, proženu je fénem, lehce pročesávám, jak to vlasy dovolí, nijak netahám. Ve finále profénuji pomocí hřebenu do rovna a je to. Co bych doporučila, tak určitě nefénovat zespoda nahoru, vlas se jakoby rozevře a nezatáhne. Pokud jde o fén, já používám už léta letoucí Remington. Ale ráda mám i pomocníky BaByliss, mají krásný design a funkční jsou také. 


Oblíbené produkty

Pokud jde o další péči, vitamíny nezobu žádné, i když jsem nad nějakými uvažovala, ale nerada něco zobu, umělé léky, umělé vitamíny v tabletách, nemám to ráda. Raději čerpám z opravdových surovin. Pravidelně dávám do konečků olejíček, vždy do ručníkem vysušených vlasů. Nedrhnu je, jen lehce promasíruji. Oleje zároveň slouží jako ochrana před teplem z fénu, takže je to dobré dávat olejniček prostě automaticky vždy po umytí. Vlasy mám pak mimochodem krásně lesklé, takový lesk mi ve vlasech vydrží dva dny, pak už je čas vlasy zase brzy umýt. Ovšem časté mytí vlasům také neprospívá, takže se snažím vydržet i s mastnou hlavou. U mytí používám ráda produkty s následujícího seznamu!

Šampony:

Alpecin Energizer Coffein C1
Milk Shake Integrity Nourishing
Kérastase Chronologiste Bain Régénérant
L'Oréal Professionnel Serie Expert Silver

Kondicionéry:

Milk Shake Integrity Nourishing 
L'Oréal Professionnel Serie Expert Nutrifier

Masky:

Kallos Caviar 
Kallos Multivitamin
Kallos Avocado
Milk Shake Integrity Nourishing Intensive Treatment
Kérastase Reflection Macque Chromatique

Séra a olejíčky:

Kérastase Densifique Sérum Jeunesse
Kérastase Intialiste
L'Oréal Professionnel Sérieux Expert Absolut Repair
Milk Shake Integrity Oil



A to je pro dnešek všechno. Příště se mrkneme na úpravu vlasů a jejich ochranu při tepelných úpravách. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov