NOVÝ DĚTSKÝ POKOJ

By Elizabeth Lore - 3/21/2021

Konečně vám můžu ukázat svoje dílo a synkův krásný pokoj, který jsme konečně dokončili. Syn měl pokoj tak nějak od malička, časem se jen něco dokoupilo, ale věděla jsem, že bude potřeba předělat pokoj kompletně celý a konečně je to tu. Jakmile jsme si vybrali u našeho truhláře Jakuba Sedláčka novou postel, bylo vymalováno a to doslova. Začali jsme zdmi, vylepšili jsme je tapetami a mezitím se čekalo na nábytek, jelikož byl na zakázku a jeho výroba chvíli trvala. K postýlce jsme vybrali i police na všechny důležité věci, které chce mít syn na očích nebo je potřebuje mít při ruce. Nábytek je ve tvaru domečku a vypadá to božsky! Ke všemu se ale ještě dostanu. Pokud jde o doplňky, hračky nebo dětská křesílka, vybírala jsem na Bonami, hlavním doplňkem byl tento koš Bloomingville ve tvaru medvěda s krásnýma kulatýma ušima a zavřenýma očima, je prostě super. Celý pokoj má působit jako příroda nebo les. Proto jsem vybírala pokud možno zvířátka a pokud jde o tapetu, hledala jsem cokoliv zeleného, co bude připomínat stromy, trávu nebo listy. Ostatní věci měly být pokud možno dřevěné a proutěné.





Co by to bylo za dětský svět bez úžasných knížek, tuhle malou knihovničku má právě na stolečku, kde je malé posezení se zvířecími sedáky. Aby knížky takto stály, je k nim potřeba i knižní zarážka nebo taky opěrka. A jak by se vám líbil kousek lesa u vás doma? Přesně tak se totiž jmenují tyto špalky, které jsou v různých barvách, tvarech i velikostech. Podívat se můžete třeba na jejich Instagram, tady




A konečně se dostáváme k dominantě pokoje, což je tedy synkův domeček! Domečkové postýlky jsou kouzelné a myslím, že každý z nás by se rád hned vrátil do dětství už kvůli jedné noci s takovém domečku. Konstrukce je ze smrkového dřeva. Zvažovala jsem ještě bílou barvu, ale nakonec jsem se rozhodla pro přírodu a bílé máme jen police v domečkovém regálu. K posteli jsou i rošty a můžete mít na střeše i komín nebo jméno majitele postýlky! Vymyslet se dá cokoliv, tvary jsou různé. My jsme se museli přizpůsobit i stropu v dětském pokoji. Postel máme dvoupatrovou, protože jsme chtěli další lůžko i pro synovce a kamarády na přespání. A hlavně se synovi líbí žebřík a ta vysoká střecha, kdy se z horní postele může dívat krásně na hvězdy ze střešních oken, které má přímo nad sebou, prostě pohádkový výhled. Chtěla jsem synovi vytvořit takový pokoj, jaký bych sama jako dítě chtěla. A myslím, že se nám to díky domečkovému nábytku povedlo. Pokud se vám líbí, můžete se podívat i na jiné výrobky našeho truhláře na SEDLACEKWOOD.  











A regál na knihy, hračky a různé věci, kdo jak chce! Nábytek je označený koženým logem a na posteli i plackou na schodku, vypadá to skvěle. Samozřejmě nábytek můžete mít i bez označení. Police jsou natřené a barva splňuje všechny normy, tedy není problém když menší děti budou nábytek olizovat nebo okusovat. Problém to tedy je, když budete mít cokoliv okousané, ale barva jim neublíží. 




Všechny LEGO doplňky máme z Bonami, rámečky na fotky nebo jakékoliv obrázky, šuplíčky na hračky, taky máme budík, všechno možné. Je u nás velice oblíbené a do dětského pokoje se náramně hodí. Mají v nabídce různé barvy, takže si vyberete případně i pro holčičku. 





A to je pro dnešek vše, doufám, že se vám náš nový políček líbí. Dávali jsme to dohromady asi dva měsíce a s výsledkem jsme moc spokojeni. Určitě budu ráda, když se necháte inspirovat. A přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov