RACEPT NA BANANA BREAD S ČOKOLÁDOU

By Elizabeth Lore - 3/05/2021

Všem vám přeji krásný den, po delší době mám pro vás zase nějaký svůj recept. Dlouho jsem odolávala aktuálně populárnímu receptu, který jsem vídala na každém rohu, je toho plný Instagram a plné kavárny! Trošku jsem si ho upravila, aby byl co možno nejvláčnější a plný čokolády. Udělat si ho můžete i s čokoládovou polevou, ale po mě je lepší spíš ta čokoláda uvnitř nasekaná na kousky. Na tomto receptu se mi líbí, že můžete skvělé využít už starší hnědé banány, zkoušela jsem čerstvé, akorát zralé, ale řekla bych, že ty nahnědlé jsou i lepší. 




Vyklopit z formy šel krásně a má dokonalou barvu, jsem z něj nadšená. Chuťově je výborný a můžete si ho udělat z jakéhokoliv druhu mouky. Cukr doporučuji třtinový, bílý vůbec nepoužívám a věřte, že ten rozdíl v chuti nějaký bude. Čokoládu jsem použila tmavou na vaření, konkrétně Figaro. Nejdříve v jedné míse smícháte rozmačkané banány na kaši s cukrem, vejci, olejem a mlékem. V druhé míse smícháte mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Následně smícháte suchou směs s mokrou a dáte do máslem vymazané formy. Peče se prvních 15 minut na 190 stupňů, potom utlumíte na 170 stupňů a pečete cirka půl hodiny, podle špejle poznáte, zda je upečený. 

2 hrnky hladké mouky
3 banány
2 vejce
1/2 hrnku třtinového nebo hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1/2 hrnku oleje
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
70 ml mléka
70 g čokolády


A po zakrojení naprostá nádhera, měkounký a voňavý. Po vyndání z trouby se doporučuje dát na rošt, aby nenavlhnul. Já ho nechala ve formě do druhého dne a byl hezky mokrý, vláčný, vůbec mi to nevadilo, ale samozřejmě je asi lepší ho vyndat.


A to je pro dnešek vše, přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.



  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov