RECEPT NA VAFLE Z BOŽSKÉ KUCHAŘKY

By Elizabeth Lore - 5/03/2021

Všem vám přeji krásný den! Pokud sledujete i mé příspěvky na Instagramu, tak jistě víte, že už jsem si konečně pořídila vaflovač a musím říct, že jsem úplně nedomyslela to, že né každá vafle bude dobrá. Tedy spíš ty recepty na ně, protože to, co jsem vytvářela se mnohdy nedalo jíst. Dosavadní recepty chutnaly asi jako kornoutky od zmrzliny a takhle si chuť vaflí opravdu nevybavuji. Jen já jsem takový blázen, že jsem schopná jet na druhý konec republiky pro své oblíbené vafle na Českou, což je jedna ulička v centru Brna. Dělají tam ty nejlepší gofry. Gofry jsou vlastně vafle, jen je to jiný název, který se u nás moc nepoužívá. Ale o to víc mě potěšilo, když jsem v Božské kuchařce našla podobný příběh o tom, jak autorka této kuchařky Alena Kolaříková, milovala jedny konkrétní gofry, které se jí podařilo vytvořit i doma! A právě tento recept pro vás dnes mám. A ano, konečně jsem se dočkala té chuti, kterou jsem tolik potřebovala. Pořádné voňavé gofry, které jsou šťavnaté a nejsou vysušené. 


Belgické kefírové vafle

Budete potřebovat 2 vejce, 100 g cukru krupice, 300 g kefíru, 100 g rozpuštěného másla, 200 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 ml polotučného mléka a špetku soli. K tomu určitě budete potřebovat i šlehačku, nějakou dobrou polevu, ovoce dle libosti a pokud máte rádi jablíčka, tak k nim se skvěle hodí mletá skořice Avokádo.



Hodně záleží na tom, jaký máte vaflovač. Já mám bohužel ten tenký, takže stačily jen dvě lžíce těsta a vystačilo to na celou plochu vaflovače. Zkusila jsem dát těsta víc, ale okamžitě mi vyteklo ven, takže opatrně s tím množstvím, musíte odhadnout dle rozměrů vašeho vaflovače. 




Doufám, že dnešní recept vyzkoušíte a nebo se rovnou podíváte na Božskou kuchařku! Mějte krásný zbytek dne! A ať vám chutná! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov