KOSMETIKA ESSENCE

By Elizabeth Lore - 6/28/2021

Všem vám přeji krásný den! Po delší sobě jsem se rozhodla objednat a vyzkoušet několik produktů značky Essence, která je tolik oblíbená díky barvitým a zajímavým limitkám a taky kvůli velice příjemným cenám. Notino má v nabídce docela slušnou zásobu pečující i dekorativní kosmetiky. Vybrala jsem převážně pečující kosmetiku, protože je taková vyletněná, ve složení je kokos nebo třeba ananas, což mě nalákalo, když máme konečně krásné počasí a pořádně léto! A neodolala jsem jedné zajímavé řasence s celkem slušným kartáčkem. Z dekorativní kosmetiky toho tedy moc není, vyloženě tu mám jen jeden produkt, ale na dekorativku se můžu zaměřit zase příště. Vybrala jsem si to, co mě prostě zaujalo na první dobrou a co se mi aktuálně hodí. 

Essence HELLO, GOOD STUFF! Face Serum hydrate & glow with pineapple extract

Pleťové sérum s extraktem z ananasu, které je z 97% přírodní se mi líbilo na první pohled. Mám ráda séra ve skle s pipetou, nevím proč, ale strašně si pak užívám ten rituál a aplikaci. Toto sérum je rozjasňující, což já ráda. Rozjasňující produkty, ať už krémy nebo séra, používám od svých 17ti let moc ráda. Rozjasněná pleť dělá hodně, obzvlášť v létě, kdy je pleť hezky opálená. U pleti je samozřejmě nejdůležitější hydratace, což toto sérum také nabízí, je tedy mimo jiné hydratační. A pokud něco u produktů v péči o pleť vyhledávám, tak je to ještě tedy sjednocení pleti. Tyto tři věci jsou dle mého názoru moc důležité. Je určeno na den i noc, takže záleží na vás, kam si ho zařadíte. Konzistence není vyloženě olejová, ale trošičku gelová, což je mi na pleti při aplikaci hodně příjemné. Na celý obličej vystačily dvě malé kapky, já ráda protahuji všechny produkty až na krk a také dekolt. Pokud vás sérum zaujalo, určitě by vás mohlo zajímat, že je dostupné i v melounové verzi! Celkově tahle letní řada se Essence prostě povedla. 



Essence VOLUME stylist curl & hold

Sice jsem teď měla řasenek dostatek, ale říkala jsem si, že za ty dlouhé roky recenzování kosmetiky bych měla mít trošku přehled i v dekorativní Essence, hlavní je podle mě určitě řasenka, protože najít dobrou řasenku a ještě za dobrou cenu, co je kumšt. Vždycky se rozhoduju podle kartáčku, každá máme oblíbený ten svůj. Plastový, kartáčový, se štětinami. A dále pak konzistence produktu, některé řasenky jsou takové gelové, na řasách zatuhnou a při odličování je to taková tužší struktura. Jiné se při odličování zase zcela rozpustí a jsou i snadno odlíčit, ovšem ty nemívají tak dobrou schopnost řasy natočit a zvednout nahoru, že. Dále je také důležitá pigmentace řasenky, černá musí být prostě uhlově černá (pokud nenosíte hnědou atp). Tato řasenka řasy hezky natočí a nedělá ošklivé pavoučí nožičky, moc neslepuje a myslím, že cenově je to velice výhodný a dobrý kup.



Essence Coconut kiss caring lip peeling with 10% almond oil

Peeling na rty v kelímku s kokosem a s mandlovým olejem jsem si vybrala jednak kvůli kokosovému složení a druhak kvůli tomu, že žádný peeling na rty doma nemám a teď na léto jsem nějaký chtěla. Nevím proč, ale v létě mě takové produkty baví prostě nejvíc. Jak víte, rty mám hodně velké a divili byste se, jak moc je pro ně péče důležitá. Je nutné, aby nebyly suché, vrásčité (ano, i na rtech jsou vrásky) a aby byly prostě šťavnaté, nepraskaly a byly příjemné. Peeling je základ a navíc hezky voní. Je pečující a obsahuje 10% mandlového oleje, takže rty samozřejmě ani omylem nevysušuje, to je jasné a naopak jsou díky oleji hezky vláčné. 



Essence nail & cuticle cream with coconut oil

Malinký krém na nehtovou kůžičku s kokosovým olejem do kabelky jsem si pořídila hlavně proto, že jsem po několika letech konečně mohla sundat nehtovou modeláž. A mám z toho opravdu hrozně velkou radost. Umělé nehty jsem nosila z povinnosti, protože to jinak ani nešlo. Díky neznáme alergii na neznámé látky jsem měla nehty v dezolátním stavu, bolavé a nepoužitelné. Modeláž mi sloužila jako takový ochranný kryt. Bez nehtové modeláže jsem si například nedokázala ani nakrájet jídlo příborem nebo odemčít dveře. A to absolutně nepřeháním, nedokázala jsem ani otočit klíčem u dveří, tak moc to bolelo. Žádný doktor si se mnou nevěděl rady, já přišla jen na to, že s modeláží problém ustupuje a nehty jsou tím jakoby chráněné a můžu normálně fungovat. Teď asi po třech letech jsem zkusila nehty prostě sundat, už jsem to nemohla vydržet. Takových pokusů tedy v minulosti proběhlo vícero, ale pokaždé to dopadlo špatně, pokaždé se mi neznámá alergie po sundání umělých nehtů vrátila a měla jsem smůlu. Nevím proč, ale tentokrát to vyšlo. A tak jsem začala pokukovat po pečujících produktech pro nehty i nehtovou kůžičku. Potřebuji nějaké stále nosit u sebe a tento maličký krém byl ideální. A jako bonus je kokosový, takže na léto ideální, kokos mám moc ráda. 



A to je k dnešnímu postu vše, doufám, že se vám dnešní tipy na produkty líbily a budu se na vás těšit u dalšího postu! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov