JAK NA PŘELIV SAMA DOMA!

By Elizabeth Lore - 8/02/2021

Sama jsem se strašně dlouho bála vyzkoušet přeliv sama doma. Jednou jsem to zkusila s kamarádkou kadeřnicí, tam se tím pádem nebylo čeho obávat, ale sama? To se mi úplně nechtělo. Jenže Notino nabízí přelivy a veškeré příslušenství k tomu, abyste si vystačila bez kadeřnice. Předem musím říct, že mi psala jedna velice šikovná kadeřnice,  když viděla fotky s výsledky barvení na mém Instagramu a prý by to tak nesvedla leckterá kadeřnice. Takže mě to motivovalo k tomu, abych pro vás připravila post o tom, jak na to a co budete potřebovat. Nafotila jsem si celý proces barvení! Říkám sice barvení, ale barva na vlasy to není, na to pozor, je to přeliv a ten se vám po čase krásně vymyje. A pokud by se nevymyl pořádně, mám pro vás ještě jeden skvělý tip. Notino má v nabídce perfektní silver šampon, který mi opět doporučila jedna kadeřnice. Vymyje přeliv na jeden zátah, tedy po jednom použití a ještě vám krásně vystříbří vaše vlasy, pokud jste blondýna, což předpokládám, když chcete vyzkoušet takový přeliv, který mám já. Musím říct, že takový fialový, růžový přeliv by na hnědé vlasy prostě nechytnul. Co budete potřebovat?

Misku na míchání barvy

Já mám misku značky Schwarzkopf, klasická na míchání barvy. Nic složitého, do této se vejde jedna dávka přelivu s vyvíječem. Píšu to proto, že v případě, že máte hodně vlasů a budete používat dvě tuby přelivu, nebude vám tato miska stačit. Takže na to pozor, jakmile přilijete vyvíječ, nevejde se vám to tam. 


Štětec na nanášení barvy

Můžete použít jakákoliv takový štětec, já si pořídila takový lepší, nejen krásně barevní s nádhernými štětinami, ale také hodně hustý a široký. Lepší jsem neviděla!



A tady jsou mé fotky před použitím přelivu. Foceno na denním světle, takže by odstín mých vlasů měl být autentický. Vlasy mám melírované. 




A jdeme na to! Misku si dáte na váhu, až potom váhu zapnete, aby se vám odečetla váha misky. Do misky dáte tubu přelivu, podle jeho váhy si pak spočítáte kolik bude potřeba vyvíječe. Na každé krabičce přelivu je napsáno v jakém poměru budete vyvíječ dávat. 



Přidáte vyvíječ a následně smícháte. Promícháte v jemnou kašičku, barva materiálu nemusí být hned v barvě výsledného efektu, ta moje byla například stále bílá i po smíchání. Měnit barvu začal materiál až na vlasech po nanesení. U každého přelivu máte napsanou i dobu působení. A pokud jde o vyvíječ, jsou různé druhy, já použila 6ti procentní. Tedy s obsahem 6ti procentního peroxidu. To znamená, že přeliv bude vlasy i zesvětlovat, což se také stalo a s tím musíte počítat. 



Přeliv jsem nejdřív nanášela k pěšince štětcem, potom jsem pokračovala dál, no a jakmile jsem si se štětcem nevěděla rady, použila jsem prsty. Nezapomeňte na rukavice! Nanesla jsem materiál do délek, masírovala, aby se materiál dostal všude a počkala jsem dvacet minut dle návodu na krabičce od přelivu, jak jsem psala již výše. 



A tady je výsledek! Jelikož už zapadalo sluníčko, fotky jsou trošku teplejší, ve skutečnosti je odstín krásně studený! Doporučuji vám podívat se případně ještě na mé fotky na mém Instagramu! Vlasy jsem tedy umyla šamponem, pořádně jsem vymyla všechen materiál. Do vlhkých vlasů jsem dala trošku oleje, který běžně používám a vlasy jsem vysušila. Pokud jde o nějaká doporučení, vlasy s přelivem by se měly umývat co možná nejméně teplou vodou, aby vám přeliv dlouho vydržel. U barvení vlasů doma je třeba být opatrná, vždycky si pozorně čtěte letáček přiložený k produktu. 








A zde jen pro porovnání, ale i zde bohužel platí, že jsem fotky fotila už se zapadajícím sluníčkem a tak jsou fotky teplejší. 


A to je pro dnešek vše! Doufám, že se vám to také povede a přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov