OŘECHY ALLNATURE

By Elizabeth Lore - 8/30/2021

 Všem vám přeji krásný den! Dnes jsem tu pro vás opět s novinkou, velice zajímavou a chutnou, i zdravou novinkou. Není to tak dávno, co Notino zařadilo do své nabídky i zdravou stravu, spoustu zajímavých dobrot i nápojů. A já se rozhodla vyzkoušet různé druhy oříšků značky Allnature. Od značky Allnature si na Notinu můžete objednat například kokosový olej, ghí, arašídová másla s různými příchutěmi, mořský kolagen, kvalitní kořenící směsi, různé oleje, obzvlášť delikátní pistáciový krém, sušené ovoce, kokosový či datlový sirup, zázračnou dračí krev, různá semínka. Je toho opravdu hodně, snažila jsem se vyjmenovat to hlavní a to, co mě osobně nejvíc zaujalo. Dnešní post ale věnuji ořechům, které milujeme celá rodina. Vybrala jsem slané i sladké, pálivé, prostě to nejzajímavější a nejlepší. Dnes to budou samá superlativa. 




Uzené solené mandle:

Přiznám se, že jsme si stihli objednat už šest balení těchto naprosto božích uzených mandlí. Jak to popsat. Já třeba nemám ráda uzený sýr, vůbec. Ale tohle chutná úplně jinak, užrala bych se. Takže pokud stejně jako já nemáte rádi uzený sýr, rozhodně je nezatracujte, jsou delikátní. Mandle jsou vynikajícím zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny, bílkovin i nenasycených mastných kyselin. Jádra mandlí v podílu 90,9 %, slunečnicový olej 5,5 %, kouřové aroma 3,6 %. 

energetická hodnota 2560 kJ/611 kcal

tuky 52,0 g - z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g

sacharidy 10,5 g - z toho cukry 5,5 g

bílkoviny 20,3 g 

sůl 1,94 g



Kešu v medu a chilli:

Tyto kešu oříšky jsou v takové krustě, která je sladká a zároveň díky chilli lehce štiplavá. Kešu oříšky jsou typické svou jemnou a krémovou texturou. Mají přirozeně nasládlou a máslovou chuť, k nim se chilli a med dokonale hodí. Tyto ořechy jsou skvělým zpestřením třeba do salátu. Jsou bohaté na zdravé mononenasycené mastné kyseliny, vlákninu a minerální látky, vitamíny a antioxidanty. Jedné se o bohatý zdroj mědi, hořčíku a manganu. Obsahují vitamíny skupiny B (B1 a B6) a vitamín A, K a E. Také obsahují polyfenoly a karotenoidy. Kešu jádra v podílu 76 %, cukr 17,5 %, med 3,5 %, nasekaná chilli paprička 2 % a mořská sůl 1 %. 

energetická hodnota 2333 kJ/557 kcal

tuky 37,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 6,7 g

sacharidy 37,4 g - z toho cukry 23 g

bílkoviny 16,4 g

sůl 1,14 g



Mandle v kokosu a bílé čokoládě:

Jak moc skvělé mandle jsou a co obsahují už jsme si řekli. Tyto mandle na Notinu najdete jako Raffaelo mandle. A opravdu tak chutnají, jen neobsahují tolik věcí navíc, které tam vůbec nemusí být. Stejně je na Raffaelu nejlepší ta mandle ve spojitosti s čokoládou a kokosem. No ne? A to ani nemusím porovnávat cenu a kalorie. Mnohem zdravější a lepší jsou tyto mandličky. 



A to je pro dnešek vše. Doufám, že je vyzkoušíte a obzvlášť ty uzené mandle! A pokud znáte a máte osvědčené i jiné produkty Allnature, určitě mi nějaké své oblíbence můžete doporučit. Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov