RECEPT NA TURECKÝ PIDE

By Elizabeth Lore - 11/01/2021

Turecký Pide! Znáte? Je to skvělá večeře, která ani nedá moc práce. Smícháte suroviny na těsto, necháte vzejít kvásek a necháte kynout hodinu (minimálně). Těsto pak rozdělíte na díly a necháte ještě půl hodiny kynout (z této dávky mi vyšly tři větší lodičky). Vyválíte si lodičky (hodně se to těsto natahuje, takže jednu stranu ideálně přidržet). Lodičky plňte až na plechu, pak byste to nepřenesli na plech i s náplní. Do lodiček dáte směs zeleniny, osolíte, opepříte. posypete sýrem, potřete kraje vejcem a dáte péct na 190 °C cirka 20 minut. Vejce pak dělám zvlášť na pánvi. Posypu bazalkou a je to! A pokud se vám zalíbil ten krásný talíř, najdete ho na Bonami


Na těsto:
teplé mléko 75ml
čerstvé droždí 30g
cukr krupice 1 lžička
hladká mouka 300g
sůl 1 lžička
olivový olej 2 lžíce
teplá voda 100ml
vejce 1 ks
mouka na pomoučení

Na náplň:
červená, žlutá nebo zelená paprika 1 ks
rajčata 1ks
strouhaný sýr (směs čedaru a sýra feta) 350g
vejce (do každé lodičky 1 vejce)
vejce (na potření krajů) 





A to je vše! Doufám, že vám to bude chutnat a přeji krásný den všem! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov