RECEPT NA HRNÍČKOVÉHO BERÁNKA

By Elizabeth Lore - 4/19/2022

Všem vám přeji hezký den, dnes mám pro vás snadný recept na velikonočního beránka, který se vám určitě povede. Jedná se o recept, který jsem si zkušenostmi trošku přizpůsobila a trošičku vylepšila, aby byl dobrý a aby se povedl. Možná není dokonalý, ale je vynikající. Nám teď zbývá už jen pár kousků, dala jsem si ho i k dnešní snídani a je výborný. 



2 a půl hrnku polohrubé mouky
1 bal. kypřícího prášku
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje 
1 bal. vanilkového cukru
2 vejce
1 špetka soli
1 špetka citrónové kůry
2 lžíce rumu (já ho ale nedávám, záleží na vás)


Nejdříve si vyšleháte z bílků sníh. V další míse smícháte mouku s kypřícím práčkem a ostatními sypkými surovinami. Následně pomalu přidáváte tekuté suroviny. Můžete použít robota, ale nyní je potřeba zapracovat sníh, jemnými pohyby stěrkou nebo vařekou. Rozhodně už ale nepoužívejte dál mixér. Hned uvidíte jak krásně sníh těsto pozvedne a bude nadýchané. Zapnete si troubu a předehřejete si ji na 180. Po půl hodině pečení snížíte na teplotu v troubě na 170 a pečete dalších 15 až 20 minut podle potřeby. Já osobně dávám i alobal na beránka, jakmile vidím, že je to dozlatova. Aby se mi nepřismahnul. Špejlí vyzkoušíte, zda těsto nelepí. Jakmile nelepí, máte hotovo. Určitě si to průběžně kontrolujte, jakmile bude v troubě už 40 minut, kontrolujte to, protože každá trouba je jiná a je možné, že mu to bude stačit. Formu je třeba vymazat, pečlivě, vysypat moukou a nalít těsto, nic složitého. 



A to je pro dnešek vše! Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov