Tekuté makeupy s kapátkem

By Elizabeth Lore - 4/23/2018

Krásný den všem! Pondělní beauty post je tu. Na tento článek jsem čekala už nějakou dobu. Trend makeupů s kapátkem už se dávno přehnal, ale já u nich stále zůstávám.  Hlavně jsem tuto recenzi nechtěla psát v době, kdy je psal každý. Dala jsem si čas a dala jsem se do toho až teď. Začala jsem s makeupy Catrice Liquid Coverage a teď jsem si objednala NYX Total Control. Catrice mám tedy delší dobu, NYX se ke mě dostal až nedávno, ale nebojte, na testování jsem měla dostatek času. 


Total Contorol jsem chtěla dlouho vyzkoušet a konečně jsou na Notinu. Mají matné skleněné balení, pipetu a skleněné kapátko. Samozřejmě i líbivou papírovou krabičku. Balení je stejné u Catrice i u NYX. Konzistence jsou zcela rozdílné, NYX je hodně tekutý, řídký a dá se výborně vrstvit. Důležité je ho hlavně promíchat, protřepat. Dobře se nanáší štětcem, plochým a stejně tak i stipple brushem (co je vám pohodlnější). Ovšem Catrice je třeba nanášet houbičkou, je hutný, jakoby rychle přilne a pokud by se nanášel štětcem, tak vám toho zůstane víc ve štětinách. NYX má střední vyšší krytí a Catrice, tam je to trošku silnější. Mám různé odstíny, jsou tu nafocené, o odstíny si případně napište a poradím. Pokud bych měla na něco upozornit, tak snad jen na to, že vytvářejí vrásky pod očima, pod spodním očním víčkem (vrásky, které tam jinak ani nejsou). Dle mě jsou to skvělé makeupy na focení a na eventy. Ale na denní nošení mi vadí, já mám ráda lehčí makeupy, tohle je takový cement, který vydrží všechno a hlavně všechno skryje, to je super. NYX Total Control má už 30 odstínů, vybere si tam každý, je to skvělá škalá barviček. Oba dva používám bez podkladu, mám smíšenou pleť a nepotřebuji k nim bázi, ani krém. Troufnu si tvrdit, že ani s mastnější pletí bázi v tomto případě potřebovat nebudete. Naopak, pokud máte suchou pleť, tam už bude báze (nebo krém) nutností. Někdo by mohl krém s makeupem rovnou smíchat, to jsem zatím nezkoušela. 


NYX má božkou vůni a hlavně nabízí spoustu vzácných odstínu s žlutým podtónem, kterých je pomálo. Catrice slibuje takzvaný second skin effect, tvrzení je to pravdivé, je to opravdu druhá tvář, jak se říká, namalujete si na ksicht obličej. Zní to ošklivě, ale v tomto případě si tak někdy vážně připadám. Pleť pouze nekryje, ale hezky sjednocuje. I tento makeup je nutné protřepat, obávám se, že bez protřepání to nepůjde s žádným makeupem s takovým kapátkem. Škála odstínů není taková, jako u NYX, ale zase se dají hezky namíchat. Právě proto mám jeden světlý a jeden tmavší. A tady mám pro vás swatche. Nejprve NYX. 

 
Dále světlejší odstín Catrice a níže ten tmavší. 



Jak už jsem psala výše, o odstíny mi klidně napište. Pokud jde o nějaký závěr, zaujalo mě, že obecně na makeupy s kapátkem má každý zcela odlišný názor. Obzvlášť na Catrice Liquid Coverage. Někdo ho nosí denně, někdo by ho užil jen na nějaké eventy, focení. Někomu se zdá lehký, někomu těžký. To se tedy týká jen makeupů Catrice, u NYX Total Control už jsou názory celkem podobné. Pro dnešek to vzde všechno a já vám všem  přeji pěkný a hlavně úspěný den! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov