Absolutní rychlovka, pokud vám nevadí kupované již rozválené listové těsto. Samozřejmě si můžete udělat svoje vlastní, kdo jak chce. Já, ač kupovaná těsta nemusím, tohle jediné si občas ráda koupím a s domácím těstem se netrápím. Koláč jsem si vytvořila vlastně z několika receptů a ze svých zkušeností. Základem je jednoznačně opražená slanina s tymiánem. To dávám i do paštiky a tak jsem si řekla, že v tom koláči to taky udělá svoje a povedlo se, bylo to boží. Tak tedy, budete potřebovat formu na koláč, já mám keramickou, svoji vysněnou koláčovku. Do formy dáte listové těsto i s pečícím papírem, přebytky odkrojte a vytvarujte těsto tak, aby byla forma pokrytá celá, i okraje formy. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou. Na těsto pak vylijete směs zakysané smetany s ušlehaným vejcem, nastrouhaný sýr a sůl, pepř. Na tuto směs pak dáte osmaženou cibuli se slaninou a tymiánem. Na to nadrobíte čerstvý sýr a posypete strouhaným sýrem. Dáte do vyhřáté trouby na 190 °C. Pečte 35 až 45 minut, dokud nebude směs dobře propečená. Je možné, že se vám koláč zvedne, směs stačí během pečení lehce propíchnout nožem a spadne zase zpátky. Ideální příloha je salátek s ředkvičkami, cherry rajčaty a s krémovým balsamicem.
Snad vám bude chutnat, u nás měl obrovský úspěch. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.
0 komentárov