Náš první herbář

By Elizabeth Lore - 5/20/2020

Aktuálně jsem ráda za každou aktivitu, kterou můžeme s malým podniknout. A díky tomuto herbáři jsem si s malým užili nejedno odpoledne v přírode, vylepšili jsme si sbíráním květin procházky a bylo to moc fajn. Každá společná aktivita je pro mě moc příjemná, doufám, že i pro něj. Herbář jsem doporučila už všem maminám v okolí, protože to je bohužel trošku zapomenutá věc, což je veliká škoda! No schválně, máte už nějaký herbář? 


V tomto herbáři z Albatrosmedia je věnovaná dvojstránka vždycky jedné květině nebo stromku, rostlince. Můžete si společně něco přečíst, děti to hodně zajímá. Takový krásný vlčí mák nám roste u domu.



Pryskyřník jsme posbírali na procházce v parku, když jsme byli venčit. Na stránku si napíšeme datum a místo nálezu. 




Rostlinky už lisujeme, jsou pořádně zatížené knížkami a pak je do herbáře přilepíme nějakou páskou, ráda bych sehnala nějakou béžovou, ať to hezký vypadá. 



Až budeme mít herbář hotový, určitě vám ho ukážu a můžeme ho společně prolistovat. Pořád nám něco málo chybí, hlavně stromy. Ale brzy zase někam vyrazíme a herbář doplníme. K dnešnímu postu je to všechno a já vám přeji krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov