Moje péče o pleť a mé oblíbené produkty

By Elizabeth Lore - 2/02/2023

Všem vám přeji hezký den, v dnešním článku bych Vám ráda představila zase po nějaké době mé oblíbené produkty v péči o pleť. Takový článek pro vás připravuji vlastně každý rok a byla by škoda to tento rok je nechat. Některé produkty se nemění a zůstávají pořád mezi mými oblíbenými a některé jsou vlastně nové a nově objevené. Produkty které používám na svoji pleť mám opravdu různé, jelikož mám pleť smíšenou, místy suchou, někdy extrémně citlivou a dehydratovanou. Sama pořádně nevím, jaký typ pleti mám, ale dokázala jsem vypozorovat jaké produkty mi vyhovují. Stav moji pleti se mění neustále během roku, mám období kdy je moje pleť neskutečně mastná, ale také období kdy je neskutečně suchá až to pálí. Momentálně mám opět zpátky období, kdy je má pleť zarudlá po použití jakéhokoliv produktu, ať už je to hypoalergenní produkt nebo produkt určený pro citlivou pleť. Možná je to změna, kterou zapříčinil i věk nebo hormonální změny, ale bohužel jsou už i produkty, které nemohu absolutně používat. Jednou jsem zkoušela masku na pleť s růžemi a měla jsem pleť šíleně zarudlou a oteklou, jakoby popálenou a mokvající, dlouho jsem to pak dávala dokupy a nakonec se pleť začala loupat. Můj obličej si opravdu dělá co chce a je nevyzpytatelný. Ovšem velkou váhu dávám vlivu hormonů, protože tohle se stalo pravdu jednou a je to zvláštní. Nicméně produkty, které mám oblíbené používám už déle. A o to víc si dávám pozor na to, co používám, protože jsem opravdu problémová. Pokud se setkáváte s podobným problémem jako já a nevíte co vlastně se svojí pletí dělat a nebo si vaše pleť dělá co chce, určitě mi napište nějaké vaše tipy a osvědčené produkty, ráda něco vyzkouším a objevím zase něco nového. A teď už k mým dnešním produktům, které vám chci ukázat.



Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream-Gel

Potřebuji sérum, které se do pleti vpíjí a nezanechává žádný film na pleti. Právě séra na gelové bázi jsou mi nejpříjemnější. Je vhodné pro všechny typy pleti, i pro citlivou pleť. V poslední době mám zrůžovělý obličej i po utření obličeje ručníkem. A vatovými tampony jsem schopná si svou pleť úplně sedřít, i když se snažím na pleť nijak netlačit. Je určeno pro dehydratovanou a podrážděnou pleť. 



Bioderma Sébium Hydra & Bioderma Sébium Global 

Tyto krémy Bioderma znáte z nedávného článku na blogu. A vlastně je můžete znát z mnoha článků. protože je doporučuji opravdu kde se dá a dost často. Hydratační krém používám denně na většinu obličeje, pokud mám období suché pleti, tak ho používám prostě na celou tvář. Ale většinou kombinuji tyto dva krémy dohromady, tedy Global dávám na místa, kde mám nějaké pupínky a na zbytek obličeje pak krém Hydra, protože Global hodně vysušuje a tak ho dávám opravdu jen tam, kde je potřeba zbavit se nějakých nedokonalostí, konkrétně akné. 




Payot Rituel Corps Huile De Douche Relaxante

Tohle je olejový pěnící přípravek na čištění pleti s neskutečnou vůní, se kterou se setkáte málokdy. Osobně mi nic nevoní víc než tento produkt. Po použití je pleť krásně jemná a připravená pro další péči. 



Lancôme Tonique Confort Dry Skin

Pro období suchosti mám toto tonikum od Lancôme, které  naprosto dokonale voní. Perfektně dočistí pleť, vlastně když si pleť umyji vodou a nějakým čistícím přípravkem, tímto pak stáhnu veškeré nečistoty a hlavně je na pleti neskutečně příjemné. Pokožka je pak vláčnější, silně hydratovaná a šťavnatější. 



Guerlain Abeille Royale Youth Watery Oil

Naprosto neskutečná věc, vodní olej se zlatými perličkami. Pokud už máte zkušenosti s pleťovými oleji, určitě víte, že by se olej neměl dávat na suchou pleť či pokožku, ale na vlhkou pokožku či pleť. Tohle je vodní olej, který obsahuje vlastně obojí a při aplikaci je to velmi znatelné. Ta konzistence je neskutečně výjimečná a příjemná. Není to prostě mastný olej, ani obyčejné sérum. Plus obsahuje kuličky, které jsou u tohoto produktu zásadní. Používám ho jako noční péči po kompletním odlíčení pleti. Je to sérum proti stárnutí pleti, slibuje lifting, prozáření pleti a její zpevnění. Včelka na jeho obalu napovídá, že tento produkt bude mít něco společného s včelkami, a je to tak, obsahuje mateří kašičku a dokonce i med. Toto sérum vám zajistí až 9x rychlejší regeneraci pleti. Pleť bude zářivější, hladší a viditelně vyplněná. 


A to je pro dnešek vše. Třeba některé produkty znáte a používáte. A pokud ne, vyzkoušejte je! Přeji vám pěkný zbytek dne! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov