MANDLOVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI

By Elizabeth Lore - 2/27/2023

Všem vám přeji hezký den, dnes mám pro vás recept na výborný hruškový koláč s mandlemi. Mandle nejsou jen na povrchu koláče, jsou ale také hlavní složkou těsta. Já jsem pekla z čerstvých hrušek, ale určitě můžete případně zkusit i ty z konzervy. Suroviny na koláč najdete níže v tomto článku. A teď vám sepíšu postup. Nejdříve v robotu ušleháte cukr s máslem do pěny, potom postupně přidáváte vejce a zašleháváte stále v robotu. Následně už stěrkou zatřete mouku s práškem do pečiva a s rozmixovanými nebo na mletými mandlemi. Já jsem měla doma mandle celé, takže jsem si je prostě rozmixovala na prach. Vznikne vám krásně hladké těsto, vypadá to, že ho není moc, ale potom při pečení krásně naběhne. Těsto dáte tedy do vymazané koláčové formy, můžete dát pečící papír, já ale nemám ráda, když se na koláč ten papír nalepí, takže jsem dala bez papíru, o to hůř se vám pak bude ale koláč vyndávat z formy ven při servírování, takže je to na vás. Na těsto pokladete nakrájené čerstvé hrušky, z hrušek je potřeba odstranit střed. Následně dáte péct do trouby na 180°, na 20 min. Po 20ti minutách vytáhnete z trouby a posypete koláč nasekanými mandlemi na plátky, takto pečete dalších 10 min. A koláč je hotový. 


2 nebo 3 čerstvé hrušky
100 g mletých mandlí
50 g mandlí na plátky (na posyp) 
50 g hladké mouky
1/2 lžičky prdopeče
125 g cukru krystal (já dávám třtinový)
125 g másla (pokojové teploty) 
2 vejce 




  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov