Péče o vlasy | REDKEN ACIDIC BONDING CONCENTRATE

By Elizabeth Lore - 12/15/2023

Všem vám přeji hezký den, dnes mám pro vás nový post, kde se pověnujeme péči o vlasy. Poslední dobou jsem měla docela problémy s jakoukoliv kosmetikou, po umytí jsem měla vlasy vlastně jako neumyté, hrozně zatížené, pocitově mi to připadalo, jako kdybych si dala hodně mastnou masku na vlasy, kterou jsem vlastně z vlasů ani nesmyla, po vysušení ty vlasy vypadaly opravdu strašně, prostě odporně zatížené a nevěděla jsem co s tím. S tím souviselo i to, že jsem přišla o svůj přirozený objem vlasů, kterým jsem se vždycky tak pyšnila a to stejné se týkalo i lesku vlasů. Nikdy jsem nemívala nějak zvlášť velký problém s vlasy, byly časy kdy jsem mohla používat vlastně cokoliv. Samozřejmě jsem nikdy nepoužívala něco, co by nebylo kvalitní a co bych neměla ověřené. Ráda jsem vždy investovala do péče o vlasy. A problém byl právě v tom, že i osvědčené značky mi najednou přestali vyhovovat, netuším proč. O to víc mě potěšilo, že jsem dostala příležitost otestovat tyto produkty od značky Redken. Je to značka, kterou znám už od malička, jelikož máme v rodině nejednu kadeřnici, znám tuto značku z kadeřnických salónů a věřím jí na 100%. Důležité podle mě je, aby si každý vybral tu správnou radu pro svůj typ vlasů. Já tady mám řadu Redken Acidic bonding concentrate. 



U této rady je doporučováno, aby se produkty používaly jako kompletní systém, tedy šampon i s kondicionérem, a ideálně i s maskou. Hned v úvodu bych uvedla, že u těchto produktů je varování, kdy je nutné vyhýbat se přímému slunečnímu záření až do jednoho týdne po použití těchto přípravků. Tato řada mě hodně zaujala, očekávám od toho hodně, protože slibuje snížení roztřepenosti konečků až o 82% a vlasy mají být až 11x hladší. Působí to na mě jako zázrak v péči o vlasy. Co bych vypíchla je jednoznačně i vůně, v těchto produktech ucítíte svěží tony šťavnatých citrusů s jedním nádechem sladkých tónu cedrového a santalového dřeva, santalové a cedrové dřevo je něco, co miluji v mých parfémech. A tak to voňavé vlasy, to si nechám líbit. Když jsem se dívala na účinky těchto produktů, našla jsem hodně srovnávacích fotek, tedy fotky před používáním a po jednom použití a ty výsledky jsou neskutečné. Působí to na mě trošku jako produkty Olaplex, jen tedy trochu lepším dojmem a samozřejmě zde vidím hlavní výhodu i v ceně. Olaplex mi bohužel nevyhovuje, takže ten jsem již znovu nepořizovala, ale efekt to tehdy mělo, jen jsem u toho nezůstala, vlasy po umytí sice byly krásné a zdravé, ale nebylo to ono. Měla jsem je trošku zplihlé a zatížené, bez lesku. Používala jsem ho tehdy hlavně proto, že jsem měla kompletně odbarvovanou hlavu a vlasy jsem měla od kadeřníka hodně zničené. Ale teď zase zpátky k Redken. 



Šampon samozřejmě neobsahuje sulfáty, což je zásadní. Vlasovému vláknu poskytuje dokonalou pevnost, intenzivní regeneraci a také ochranu před poškozením a vymýváním barvy. Posiluje oslabené vazby uvnitř vlasů a zlepšuje jejich strukturu a pevnost. Ve srovnání s běžnou vlasovou péčí má snižovat lámavost vlasů až o 56%, také má zacelovat roztřepené konečky. Rozdíl má být znatelný hned po prvním použití. Šampon má kyselé pH, čímž udržuje PH vlasů v optimální hladině, což je 4,5 až 5,5. A k čemu tedy slouží kyselé pH? Chrání vlasové vlákno před negativními účinky při barvení a nebo při tepelném upravování vlasů, při loknování a žehlení, no a díky tomu se nemusíte obávat poškození vlasů.


HLAVNÍ VLASTNOSTI

- poskytuje vlasům intenzivní regeneraci a výživu

- snižuje lámavost a roztřepené konecky vlasů

- zvyšuje pevnost a pružnost

- chrání barvu vlasů před blednutím a vymýváním

- odstraňuje nečistoty z vlasů

- dodává vlasům zářivý lesk a sametovou hebkost

- pomáhá vlasy udržet silné a zdravé

- neobsahuje sulfáty



Jak na vás tato řada produktů působí? Na mě tedy působí opravdu jako zázrak, slibuju si od toho hodně. Myslím, že by si zasloužila více pozornosti. Je vhodná pro poškozené oslabené vlasy, určitě také pro blondýnky, které podstupují pravidelné odbarvování čí melíry, jako já. 


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov