Naše bydlení

By Elizabeth Lore - 7/22/2019

Po delší době mám pro vás zase článek o našem domově, o naší domácnosti, ale zaměřím se spíše na obývák. Jeden den jsem si řekla, že je hezky jasno a tak jsem se dala do focení. Ať k nám trošku nakouknete.


Malé stolečky mám moc ráda, i když už je ani nemám kam dávat. Ale využití se stejně najde.


Sedačka se mi vůbec nevešla do záběru, je přes celý obývák, má přes tři metry, ale alespoň design vidíte. Je boží, před tím jsme měli šedou klasiku s černými operkami. Ale tato už nám zůstane spoustu let, je to jeden z těch lepších kousků u nás doma. Sedačka je samozřejmě náš miláček.


Vadí vám doma umělé květiny? Vázu mám moc ráda, opět je to dárek a patří k mým nejoblíbenějším předmětům v mé domácnosti. K sovám nijak netíhnu, je to spíše náhoda. Váza je hodně veliká, robustní a je nádherně propracovaná i ze zadní strany, tedy soví křídla. Je prostě krásná.


Židle se mi líbily uý dlouho a přiznám se, že nám doma chyběly židle skoro tři roky, stejně tak i jídelní stůl. Dlouho jsem vybírali a nemohli jsme se shodnout.



Nástěnná police, knihy, sklenice, nějaké dekorace.


Knihovna se stále zvětšuje a to je dobře.



Můj skleněný stůl s hodinami určitě už znáte. Ten se mnou cestuje už nějakou dobu. Byl to první pořádný kus nábytku, který jsem si pořídila za vlastní peníze. A pak můj králík, ten nepotřebuje další komentář.


PC koutek mám v obýváků jakoby za dvěřmi, v rohu místnosti, v pozadí.


Ideální lampu jsem hledala dlouho, jednu jsem si našla v Německu, ale bohužel byly všechny na prodejně potlučené. Nakonec jsem sáhla po levné lampě za pár šupů a slouží.


Znáte difuzéry značky Chando? Musím říct, že to je krásný dárek. Pokud nechcete obdarovávat parfémem nebo kosmetikou, každého jistě potěší tento skvost, nádherný doplněk do domácnosti. Úžasné balení, krásná mašle, pevná krabička se stylovým logem Chando. Vše dojde bezpečně zabalené. Uvnitř je keramická květina, skleněná dózička a také náplň.




Přiznám se, že jsem Chando moc nekoumala, původně jsem si myslela, že květina je papírová (nebo něco podobného, něco jako vonná stébla). Ale je keramická a to se mi líbí o to víc, propracované a kvalitní. Perfektní doplněk, moc lidí to nezná, zaujme. A hlavně krásný dárek.


Takhle pak vypadá celek. Chando má různé designy, místo květiny můžete mít nádherného mořského koníka nebo rozkvetlou velikou květinu.


Sklenice sbírám už spoustu let, ale posledních pět let na tom vyloženě lpím. Ale na druhou stranu se to snažím nehromadit a vybírat pečlivě. Většinou sklenice nebo hrníčky dostanu darem a to je to nejkrásnější, když někdo ví, čím mě potěšit. Černé matné sklenice na víno, skleněné chromové sklenice na šampaňské, porcelánový hrníček ve tvaru dětské hlavy (působí až morbidně, vím o tom).




Odjakživa mám ráda sněžítka, hrací skříňky, různé kolovrátky...



Nějaké tipy na bytové parfémy ještě mám. Osvěžovače ráda střídám a ráda zkouším nové produkty. Ať už klasické spreje, nebo elektrické do zásuvky, gelové osvěžovače, vonné lampy a prostě cokoliv vás napadne. Air Wick spreje se mi líbí, protože nemají klasický tvar osvěžovače, mají pěkný a jednoduchý design. I motivy jednotlivých vůních jsou moc pěkné.


A nejdůležitější pro můj domov jsou jednoznačně Yankee Candle svíčky, které provoní jak dům, tak i povlečení, polštáře, závěsy. A atmosféra je jasná, jak na jaře, v létě, tak i v zimě. Pálím svíčky stále, kdykoliv je nálada. Vždycky si jen objednám konkrétní vůni pro dané období. V zimě mám ráda skořicové, sladké, vůni cukroví, štrůdlu a podobně. V létě růže, kokos, máta (kupodivu máta voní od Yankee Candle dokonale a sladce, až přeslazeně, je úžasná a vážně mile překvapila).



Tahle letní zmrzlina je super, objednala jsem si ji také jako vůni do auta.


A to už bude v mojí domácnosti všechno! Krásný den vám přeji! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

17 komentárov