RANDOM

By Elizabeth Lore - 10/14/2019

Všem vám přeji pěkný den! Jak si užíváte podzim? Zpětně si říkám, jestli jsem se na to teď v poslední době neptala v každém postu, ale jsem líná se zpětně kouknout, takže mě omluvte, že se ptám znova, pokud už jsem se ptala. Každopádně nějak ten článek začít musí. V dnešním randomu mám již klasicky od všeho něco. Začneme něčím ze světa knih, vydavatelství Albatros nám přináší Snídani u Tiffanyho. Příběh Holly, nespoutaná koketa Holly žijící v poválečném New Yorku ve svém bytečku, kde pořádá párty, užívá si život, ale náhle zmizí. Na podzim myslím perfektní čtivo, no ne? Víte, že NYC je moje město. Podzimní New York musí být krásný. Tahle knížka mě tam zanese.


Z mé poslední sbírky dioptrických brýlí mám momentálně nejraději tyhle retro popelníky, které jsem viděla ve filmu One upon a time in Hollywood, nejnovější film Quentina Tarantina, ve kterém hraje má oblíbená Margot Robbie. Na sobě měla v jedné scénce tyhle brýle, tedy né přímo tyhlety, ale hodně podobné. Řekla jsem si, že si je prostě seženu a budu nosit popelníky. Nejsou úžasný?




Tady ještě ke knize něco málo z obsahu, ať víte oč se jedná. Rozverná newyorská novela o americkém snu.


Na Instagramu jsem vám ukazovala nejednou tyhle opeřené lampičky. Jsou to ručně dělané lampy z pravého peří. Vybrat si můžete z různých barev, můžete si tvolit i druh světla nebo typ stojanu či stínidla. Já mám doma černou a růžovou. Původně jsem je chtěla do ložnice, ale nakonec je mám v chodbě, jakoby v pokoji pro hosty a v horní části domu na toaletním stolku pro hosty, druhou na komodě. Pokud jde o čištění, stačí je omést rukou, nic náročného a stojánek leštím klasicky prostředkem na nerez. Pokud jde o světelnost, není to nic extra, je to příjemné tlumené osvětlení, ale samozřejmě svítí, funkci určitě splní. Jak se vám líbí?




S podzimem příchází i dýňové latéčko, které mi sice hrozně moc voní, navodí super atmosféru, ale pokaždý je na mě hrozně moc sladké. A stejně tomu je i u tohoto aromatického difuzéru (vonná stébla). Boží přeslazená vůně, což mi u svíček a jiných vůní do domácnosti naopak vůbec nevadí. Přeslazená mi vadí jen káva! Ani balením opět značka Asleigh & Burwood nezklamala.



Po dlouhatánské době jsem si dopřála a objednala jsem si Yves Saint Laurent rtěnku Tint-In-Balm, nebo teda spíš balzám na rty. Konzistence je hodně mastná, není to nic hutného a krycího. Vytvoří na rtech pěknou přirozenou barvu s jemným leskem, prostě něco mezi balzámem, leskem a rtěnkou dohromady. Pořád jsem si říkala, že si ji pořádím a teď mi došlo, že už jsem na ni pár let jen koukala. Velkou výhodiu YSL rtěnek je, že vám opravdu vydrží a udělají parádu. Když vidím nějakou slečnu či ženu vytahovat z kabelky YSL rtěnku, vždycky si jí všimnu, jsou prostě nejhezčí ze všech. Tahle má uvnitř ještě jinou barvičku, ve tvaru rtů. Vybrala jsem si odstín Flirt Me Coral.





Nosíte s sebou v kabelce make-up? Já používám klasický tekutý make-up a nánáším ho jedině štětcem, nechtěla bych si někde patlat prsty make-upem a hlavně už bych to prstama ani neuměla. Hlavně s sebou teda málokdy tahám kosmetickou taštičku, protože nosím menší crossbody kabelky a tam ani tu kosmetičkou taštičku nedám. Ale začala jsem teď používat make-upy v tyčince, jsou využitelné jako korektory, ale já je mám hlavně místo make-upu. Když mám přes den tělové rty, tedy lesk, tak k tomu většinou chci mít po ruce i poklad, což je vždycky MU. Tenhle Bourjois Always Fabulous make-up v tyčince mám teď poprvé, před tím jsem měla Revlon. Tenhle jsem si ale vzala kvůli té houbičce na druhé straně tyčinky. Nemusím se tím pádem make-upu vůbec dotýkat a ani s sebou nemusím nosit štětec. I kdyby se mi ten štětec do kabelky vešel, tak by mi tu kabelku dost ušpinil. Čili byla bych nucena opět vzít kosmetikou taštičku a to už se mi vejde prostě jen do veliké kabelky. Tohle je pro mě super věc. Takže kdo máte podobné problémy jako já, tohle doporučuji na sto procent. Jen bych volila světlejší odstín, tenhle je na mě lehce oranžový.





Poslední dobou jsem zaseklá na Kérastase, pokud jde o vlasy. Pořád používám séra pro růst vlasů, na tom se nic nemění, snad brzo uvidím výsledky. Při posunu prodloužených vlasů se uvidí, hlavně aby se už nelámaly konce. Všimla jsem si, že mám některé prameny vlasů dlouhé jako mikádo, dost krátké, dlouhé není ani dobře zvolené slovo, takže prostě krátké. A někdy mám pocit, že se z toho fakt složím, čekám, kdy mi vlasy upadnou kompletně. Ale co je zásadní, vlasy rostou, poznám to logicky podle odrostů, které jsou prostě v centimetrech. Sice mám pak odrosty dost viditelné, na dobarvení chodím jednou za tři měsíce, takže to nevypadá zrovna hezky, ale hlavně ať to doroste už. Ještě abych byla přesná, nechodím na barvu, ale na přeliv a melíry jsme dály s mojí novou kadeřnicí jednou, abychom schovaly ty fleky a mix nehezkých barev, fleky a tak dále.




 A něco málo z nákupů pro prcka. Musela jsem toho teď pořídit hodně, malej hrozně roste a všechno můžu už zase vyhazovat. Všechno co vynosí taky časem ve škole zničí, takže to končí bohužel většinou v popelnici. Takže zase znovu tepláky, trika, bundy, prostě všechno. Ale baví mě to, vždycky mu ráda něco nového seženu. Taky mění svoje oblíbené hrdiny a postavičky, poslední dobou u nás frčí Marvel a bohužel i Minecraft.





A pro dnešek je to všechno! Přeji vám všem pěkný zbytek dne! Vaše E.





  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov