RECEPT NA VIETNAMSKÉ JARNÍ ZÁVITKY S HOUBAMI SHITAKE (NEM RÁN)

By Elizabeth Lore - 5/01/2020

Díky karanténě jsem se naučila vařit si něco z vietnamské kuchyně i doma. A jsem moc ráda. Dnes už se dají suroviny do takových receptů v pohodě sehnat, takže jsem se toho nebála. Určitě doporučuji Tesco, tam toho bylo nejvíc. V Globusu jsem se na tyto suroviny koukala taky, ale hodně věcí chybělo, většinou bývá problém sehnat houby shitake, které jsou trofnu si říct docela důležité. 


Budete potřebovat mleté maso, ideálně hovězí. Dvě vajíčka, pepř, sůl, pivo, kedluben, mrkev, cibuli. A pak z vietnamských surovin rýžový papír na smažení, mien (krystalové nudle), jidášovo ucho (houby shitake) a jako přílohu určitě sójovou omáčku. V receptu se objevuje i rybí omáčka nebo sójové klíčky, ale já je nedávám, na chuti to absolutně není znát. Pokud tyto suroviny ale máte rádi, tak je přidejte, ať máte recept kompletní. 


Nejprve si namočte houby do teplé vody s trochou soli, nechte odležet. Pak si připravte (uvařte) nudle, jakékoliv rýžové tenké nudle. Nudle po uvaření nasekejte na menší nudličky a dejte do mísy, nastrouhejte jeden kedluben, jednu mrkev, cibuli na drobno, osolte, opepřete. Přídejte půl kila mletého masa, dvě celá vejce a nakonec houby. Houby musíte nejprve propláchnout a nakrájet na melé nudličky. Vše si smícháte podobně jako u klasické sekané, prostě všechny suroviny smíchat dohromady (samozřejmě kromě rýžového papíru). 


Rýžový papír namáčíte do piva (nebo do teplé vody, pokud nemáte pivo) dokud nezměkne, položíte si ho na prkýnko a zabalíte masovou směs tak, aby vám vznikla rolka. Smaží se na nižším stupni, doporučuji hodně oleje, aby se smažily ze všech stran. Směsi nedávejte moc, aby maso nebylo syrové. A proč se papír namáčí právě do piva? Rolky jsou pak křupavější a chutnější. 



A to je pro dnešek vše! Doufám, že se vám povedou. Mějte pěkný zbytek dne!

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov