OBLÍBENÉ PARFÉMY

By Elizabeth Lore - 1/04/2021

Všem vám přeji krásný den. V dnešním postu vám chci představit svoje momentálně asi nejoblíbenější vůně pro rok 2020, který už máme čerstvě za sebou. V úvodu bych chtěla všem popřát jen to nejlepší do roku 2021, doufám, že vaše oslavy proběhly bez problému, že jste si to užili a že se těšíte na další rok jako já. Sice byl poslední rok velkou zkouškou pro všechny, ale ať už to na vás mělo dopad jakýkoliv, další rok bude prostě lepší a všechno ustojíme. Já nejsem nijak pozitivně smýšlející člověk, ani se na pozitivní myšlení nijak nezaměřuju, ale prožila jsem si toho vážně už tolik, že mě jen tak něco nerozviklá a rozhodně nepoloží. Věřte, že jsou horší věci, já jsem ráda za to, co mám, jsem šťastná a rok 2020 osobně vnímám pořád dobře, ačkoliv to pro mnohé bylo hodně těžké, což mi rozhodně lhostejné není. Ale na mém postoji k životu to nic nezmění. Asi je to o povaze každého z nás. Ale teď už k tomu, co mě baví nejvíc a to jsou vůně!


Jak už jsem psala mnohokrát, každý parfém pro mě něco znamená. Podle vůní si dokážu vybavit určité vzpomínky, na které jsem dávno zapomněla a nebo momenty, které jsem prožila. Obecně je to známo, že si konkrétní vůní můžete vzpomenout na něco, co jste prožili, jen díky té vůni. Dolce & Gabbana s číslem 3, tedy L'Impératrice je z řady vůní, které spatřili světlo světa v roce 2009, celé řada těchto vůní se jmenuje Anthology. Každá má své číslo a každá má svou tvář - osobnost. Patronkou vůně číslo 3 je Naomi Campbell. Naomi si pamatuji jako ženu, která se s ničím moc nemaže. A to se mi na ní líbí. 

HLAVA kiwi, rebarbora, růžový pepř

SRDCE jasmín, meloun, brambořík

ZÁKLAD pižmo, santalové dřevo, citrónové dřevo



Všechny vůně Daisy od Marca Jacobse miluji, Marc Jacobs vůně tak dokonalé. Vyzkoušela jsem jich myslím 5. Je jich spousta, ale tato bude vždycky mojí nejoblíbenější. Je zvláštní, že v ní cítím banány, i když tam žádné nejsou. Jednou mi to napsala jedna z mých čtenářek, jestli tam necítím banány a v tu ránu mi došlo, že to je to, co tam cítím a nedokážu to pojmenovat. No, od té doby je tam cítím opravdu dost, i když to není úplně typická banánová vůně. Voní krásně. Tato Daisy se jmenuje konkrétně Daisy Eau so fresh! A na trh byla uvedena v roce 2011. Já ji vyzkoušela poprvé vlastně v tom samém roce, možná o rok později (nejsem si teď úplně jistá).

HLAVA zelené tóny, grep, hruška, malina

SRDCE liči, růže, fialka, květ jabloně, jasmín

ZÁKLAD švestka, pižmo, virginský jalovec


A tou poslední dnes bude Burberry HER. Burberry mám celkově moc ráda pár kousků od této značky vlastním, i mimo sbírku parfémů. Každému se s touto značkou pojí Londýn, no ne? A právě i tato vůně má být ztělesněním tohoto města. Tato vůně je ze všech vůní v tomto postu vlastně nejmladší, na trh byla uvedena v roce 2018. 

HLAVA černý rybíz, ostružiny, maliny

SRDCE fialka, jasmín

ZÁKLAD ambra, dřevité tóny, pižmo



A to je pro dnešní den už všechno. Všechny tyto vůně jsou květinové nebo ovocné. A takové mám prostě nejradši. Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov