Kam v Drážďanech?

By Elizabeth Lore - 1/22/2023

Všem vám přeji hezký den! Momentálně jsme s manželem na pár dnů v Německu, v našem oblíbeném městě, kam se rádi vracíme a já jsem se rozhodla konečně sepsat pár tipů na naše oblíbená místa. Tento víkend jsme toho stihli hodně a našli jsme spoustu skvělých míst. Ubytovaní jsme v hotelu Innside by Melia, který tuším najdete i v Praze! V hotelu máme skvělou restauraci VEN restaurant a roof top lounge bar Twist. Nemám tu úplně všechno, vypíchnout ještě musím Gin bar, i ten najdete hned vedle hotelu, z druhé strany, je to jeden z nejlepších barů ve městě, možná ten nejlepší a s řadou ocenění. Luxusní interiér a hlavně si tady můžete i zakouřit, uvnitř je to povolené! 

VEN restaurant

Začnu tedy rovnou naší hotelovou restaurací, kam jsme si zašli na prvních pár drinků, než jsme se vydali ven. Dali jsme si kafíčko, ráno jsme si zašli na snídani a večer vám tu i dobře uvaří. Na jídlo jsme si tu sice nezašli, jelikož jsme chtěli už spíše někam mimo hotel, ale restaurace je opravdu krásná a objednat si tu můžete i večeři ve venkovním vytápěném iglů.



BISTRO ECKE FRAUENKIRCHE by Hilton


Bistro nebo restaurace, bar hned pod hotelem Hilton. Skvělá atmosféra, asi nejpříjemnější obsluha, kterou jsem zažila a velmi zábavné menu. Po dlouhé době podnik, kde jsem si chtělá dát snas všechno. Hezký výhled na náměstí, příjemné i na posezení s drinkem. 




Elbhunde


Tento obchůdek jsme měli hned vedle hotelu, měli krásné obojky, vodítka, různé doplňky a hračky. Mile mě překvapila i široká nabídka zdravých pamlsků. Něco málo jsme vybrali pro ty naše miláčky, co na nás čekají. 





MAKA MAKA


Tohle je restaurace v duchu serfů, pobřeží, ananasů a zeleně. Svěží moderní prostor, příjemné prostředí. A hlavně exkluzivní jídlo. Božské nachosky s hromadou cheddarové omáčky, hranolky sypané čímkoliv, burgery, žebra, dokonalý coleslaw, prostě všechno. Je to mimo centrum, asi 6 minut autem, ale stojí to za to. 




Twist bar design lounge


Tento bar jsme měli jen pár pater nad naším pokojem přímo v hotelu. Takže jsem si mohla vzít lodičky a lehký svetřík, i když venku sněžilo. Vyběhla jsem k výtahu a byla jsem v baru. Je to designový bar, kde jsou i nádherné knihy, opravdu nádherné. Krásný výhled na centrum Drážďan. Nevýhodou jsou tedy ceny, jelikož za jeden drink zaplatíte asi tolik jako za oběd či večeři v lepších restauracích, i více. 



AYERS ROCK 


Restaurace s australskými specialitami, různé pokrmy z klokaního masa apod. Já osobně nic takového nechci jíst, takže jsem si dala krevety na grilu, dezert a byla jsem spokojená. Ale rozhodně je to perfektní místo pro ty z vás, kteří v gastronomii rádi objevují nové chutě. V restauraci hraje i příjemná hudba, je tam hezký bar a velký výběr piva. 


A to je pro dnešek vše. Doufám, že se vám moje tipy na naše oblíbená místa budou hodit a kdyby vás zajímalo víc, můžete zabrouzdat do výběrů na mém IG profilu, kde jsou různá videa. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov