JARNÍ VŮNĚ

By Elizabeth Lore - 1/27/2020

První jarní post je tu! Dnes vám chci napsat něco málo o mých aktuálních jarních vůních, které doma mám. Jedná se o parfém Karl Lagerfeld, dále parfém Lolita Lempicka Mon Eau a toaletní vodu ve spreji Nina Ricci L'Air du Temps. Pokud jde o Karla, ten patří mezi mé oblíbence už spoustu let, pokud dobře počítám, tak asi 8 let už to bude. Lolita a Nina jsou pro mě nové, ale stejně tak oblíbené. Patřím mezi ty, kteří rádi zkouší nové vůně, ale i tak mám své oblíbence a stálice.



Nina Ricci L'Air du Temps eau de toilette natural spray

Tuto vůni mám do kabelky, případně do auta. Je to skvělý druh vůně, který se hodí pro každý den. Je to vůně, která vyloženě zlepšuje náladu, stejně jako Lolita Lempicka, ke které se za chvíli dostanu. Květinov vůně mě totiž neskutečně nabíjí energií. Sladké vůně mám také ráda, ale květinové mám radši. Nina Ricci L'Air du Temps je klasika ve světě vůní, je na trhu už od roku 1948. V té době to byl nejprodávanější parfém. Moc se mi líbí i její design, který má na svědomí René Lalique. A jako milovnice filmů musím uvést, že tento parfém byl jmenován i v jednom z mých nejoblíbenějších filmů, kde také hraje můj oblíbený herec Anthony Hopkins. Jedná se o film Mlčení jehňátek z roku 1991, kdy ve své roli Hannibala Lectora svým perfektním čichem pozná parfém, který na sobě má agentka Starlingová. A ano, jedná se o L'Air du Temps. 



HLAVA

bergamot, broskev, aldehydy, růže, karafiát, neroli, brazilské růžové dřevo

SRDCE

hřebíček, fialka, jasmín, ylang-ylang, růže, karafiát, rozmarýn, orchidej, gardénie, kořen kosatce

ZÁKLAD

cedr, ambra, vetiver, santalové dřevo, pižmo, kosatec, dubový mech, benzoin, koření




Lolita Lempicka Mon Eau de Parfum

Stejně jako předchozí vůně Nina Ricci má v základu santalové dřevo. Obě dvě jsou květinové vůně s dřevitými tóny, které jim dodávají něco netradičního a díky tomu jsou zajímavé. Pokud bych měla říct, kterou z dnešních vůní mám nejraději, tak je to tato. Mon Eau sestavila Annick Menardo. Značku Lolita Lempicka založila módní návrhářka Josiane Maryse Pividal a vybrala si pseudonym Lolita Lempicka podle románu Lolita od Vladimíra Nobokova a druhé jméno svého pseudonymu (dalo by se říci příjmení) měla malířka Tamara de Lempicka. Tato vůně je celkem mladá, jelikož je v prodeji od roku 2018. 





HLAVA

citron, limetka, ostružina, anýz, list maliníku, mandarinko-pomerančové aroma

SRDCE

kosatec, černý rybíz, konvalinka, růže, jasmín sambac, heřmánek

ZÁKLAD

santalové dřevo, fialka, bílé pižmo


Karl Lagerfeld For Her Eau de Parfum

Když byl tento parfém uveden na trh, věděla jsem o něm jako jedna z prvních blogerek v ČR, jelikož se jednalo o přímou spolupráci s touto značkou, tedy s dodavatelem. Byla to tehdy první opravdová spolupráce, měla jsem z toho obrovskou radost. Nejednalo se o placenou spolupráci, ale spíše šlo o to, že se ke mě dostala. Byl to pro mě prostě takový malý velký úspěch. I z tohoto důvodu vnímám tento parfém jinak než ostatní řekla bych a mám k němu vyloženě vztah. Tento parfém je také květinový, ale najdete tu i ovoce, abych byla tedy přesná, je květinovo-ovocný. Opět zde najdete i dřevité tóny, což myslím potvrzuje, že si vybírám velmi podobné vůně. 




HLAVA

citron, broskev

SRDCE

magnolie, růže, frangipani

ZÁKLAD

ambra, pižmo, dřevité tóny




A k dnešnímu postu je to vše. Věřím, že některou z těchto vůní máte mnozí doma. A pokud ne, tak si určitě alespoň jednu vyzkoušejte. Přeji vám všem pěkný zbytek dne, vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov