Moje aktuální péče o pleť

By Elizabeth Lore - 1/13/2020

Všem přeji pěkný den, dnes si dáme menší rekapitulaci produktů, které aktuálně používám. Některé produkty vypotřebuji a pak už znovu nekoupím, spíš je vyměním a hledám nové. Ale také tu mám produkty, které objednávám pořád dokola. A dokonce tu mám i jeden produkt, který už se nevyrábí a zatím tedy nemám žádnou adekvátní náhradu. Mrkneme se na to!

Pleťové krémy a gely

Bioderma Pore Refiner je matující krém, který používám také jako bázi pod makeup. Někdy ho používám jen lokálně na T zónu, která se mi občas leskne. Po poslední návštěve kosmetičky už vím, že mám suchou a velmi citlivou pleť, což je zvláštní. Je fakt, že u mě převažují hydratační krémy, ale nemůžu používat nic mastného, to je můj konec, okamžitě mám pupínky a pleť je taková nehezká, no mastné krémy jsou pro mě zlo. Druhý krém, který tu vidíte je Bioderma AKN, a to je ten výše jmenovaný (nebo spíš nejmenovaný) produkt, který se už přestal vyrábět. Byl to super pomocník proti akné, hodně jakoby štípal a je fakt, že při dlouhodobějším používání to nedělalo dobrotu.


Bioderma Hydra je krém, který mi doporučila kožní lékařka, tehdy mi dala tyto vzorečky, díky kterým jsem poznala, že mé pleti nesmírně prospívá, takže jsem objednala plné balení a objednávám stále dokolečka. Pleť je okamžitě krásně hladká, pružná, živá.



Payot Hydra je gelový krém, který mi vyhovuje aktuálně spíše na noc, což je zvláštní. Rozhodně je to ale super řada, celkově tahle Hydra od značky Payot.


Clinique Dramatically Different Jelly je pro mě zatím nejlepší produkt v péči o pleť od Clinique. Gelová konzistence je velmi lehká, není to nic hutného a nepříjemného, při aplikaci se jakoby mění skoro ve vodu, okamžitě se vpíjí do pleti a zanechává ji hezky pružnou, jakoby pevnou a hlavně hydratovanou, zbavuje pleť pocitu pnutí. Což vyhledávám u všech hydratačních produktů.


Aloe vera gely používám na pleť i tělo. Aktuálně mám tento, ale zatím mi sedlo cokoliv, co obsahovalo aloe vera. Snažím se ale používat jen ty průhledné, jelikož ty zelené už obsahují barvivo. Tyto HOLIKA HOLIKA navíc vynikají svým dokonalým balením. A abych to upřesnila, používám sprchový gel, čistící gel na pleť a pak i klasický aloe vera gel, kterým používám místo krému na pleť i tělo.


Péče o oční okolí

Payot Clarté Des Yeux je můj jediný produkt, který používám na oční okolí (když nepořítám plátýnkové a klasické masky na oční okolí). Přiznám se, že většinu krémů používám na pleť, dekolt i oční okolí (kromě těch matujících).



Odlíčování

Nivea MicellAIR je můj nejoblíbenější produkt, pokud jde o odličování a proto je také jediný. Než se začala vyrábět, používala jsem podobný produkt od Garnier. Ovšem já miluji růže a když vyšla Nivea s touto růžičkovou řadou, bylo vymalováno. Používám ji ale jen a jen na oční okolí, na řasenku a oční stíny, které vždy spolehlivě odlíčí bez jakéhokoliv drhnutí. 


A to je k mým pleťovým oblíbencům všechno. Snad jsem na nic nezapomněla a mám tu vše. Ještě chci dodat, že nepoužívám vše najednou, ani to s péčí o pleť nepřeháním. Ale jelikož mám pleť jako počasí, pořád jinou, potřebuji mít doma produkty jak na zmatnění, tak na hydrataci a snažím se vše postupně vyplácat podle potřeby. Na kosmetiku jsem nikdy nechodila, zašla jsem ke kosmetičce teprve nedávno, kde jsem dostala velkou pochvalu a jsem moc a moc spokojená, protože jsem měla alespoň od profesionála potvrzené, že ty produkty k něčemu jsou a že se o svou pleť dobře starám. Všem vám přeji krásný zbytek dne! Vaše E.





  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov