Moje aktuální sbírka rtěnek Rouge Volupté Yves Saint Laurent

By Elizabeth Lore - 2/23/2020

Snad v každém článku s těmito rtěnkami nebo jakoukoliv dekorativkou vždy zmiňuji, že značku Yves Saint Laurent zbožňuji už cirka deset let. Jejich obaly jsou nádherné a nenahraditelné. Vždy se k těmto rtěnkám vracím, vyzkoušela jsem spousty odstínů rtěnek Rouge Volupté a momentálně mám doma tři krásné kousky, ke kterým snad brzy přibude alespoň jedna! Není to krásný pohled? Dnes bych vám chtěla něco sepsat ke značce a vzniku YSL, byť je to předně oděvní značka. Yves Saint Laurent, celým jménem Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent byl jedním z nejznámějších a nejvlivnějších světových módních návrhářů. Značka YSL se stala symbolem kreativity a luxusu. Pokud jste viděli film Saint Laurent, tak si dokážete představit o jakou ikonu se jedná. V roce 1961 vytvořil svou vlastní kolekci pod jménem YSL, začal s navrhováním unisexového oblečení a zařazoval pánské prvky do ženské módy, což je pro mě osobně nejvíce zajímavé. Protože sako a kalhoty byly do té doby pro ženy zapovězené. Nejen že navrhoval dámské kostýmy, ale navrhnul i ženskou verzi pánského smokingu. A teď už se dostáváme k tomu hlavnímu pro dnešní článek. V roce 1971 představil YSL Beauté, což byla kolekce parfémů a dekorativní kosmetiky. Jeho první parfém se jmenoval jednoduše YSL, tento parfém se zapsal do historie předně kampaní pro tento parfém, jelikož na fotografiích byl zcela nahý Saint Laurent a flakonem si zakrýval jen to nejdůležitější. Následoval dámský parfém Rive Gauche a samozřejmě se to dlouho neobešlo bez skandálu. Parfém Opium tou dobou působil značné pohoršení, tedy onen název samozřejmě. Pak už to bylo nějakou dobu bez problémů, až do doby, kdy představil parfém M7, jelikož se v kampani opět objevila nahota, pózoval Samuel de Cubbera, ovšem tentokrát v celé své kráse a vidět bylo prostě všechno. Mohla bych se ještě rozepisovat o budoucnosti značky, ovšem tam už bohužel tolik nefiguroval samotný Saint Laurent, jelikož se podnik dostal do ztrát. Saint Laurent sice nebyl dobrý obchdoník, ale skvělý umělec a zajímavá osobnost, o které jsem vám dnes chtěla něco málo sepsat.




Rose Saint Germain - Rouge Volupté

Fuchsia In Excces - Rouge Volupté


Flirt Me Coral - Volupté Tint In Balm





Nejnovější je tahle neonka Rose Saint Germain.




  • nevysušuje rty
  • nerozmazává se
  • vysoká pigmentace
  • výborná výdrž 
  • vysoký lesk
  • hydratuje rty

A tady jsou všechny vedle sebe, hlavně aby jste viděli rozdíl odstínů. Malinově rudá v krásném studeném odstínu, tělová s broskvovým nádechem a neonová jemná růžová.


Rtěnky mám i tekuté. Zkoušela jsem myslím všechny, které se vyrábí a mimo Rouge Volupté a Volupté Tint In Balm mám ještě tyto dva kousky. Dekorativní kosmetika YSL je super, mám ji ráda, řasenky, pudry, tvářenky, rozjasňovače, oční stíny. Prošlo mi toho rukama dost a vždycky jsem byla spokojená, ale uznávám, že já bych prostě proti YSL nikdy neřekla křivé slovo. To samé platí i pro parfémy.



A to je pro dnešek všechno, doufám, že se vám článek líbil a přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov