VÝROBA DEZINFEKCE #KARANTENA

By Elizabeth Lore - 3/20/2020

Všem vám přeji pěkný den! Všichni už asi máte doma svoje roušky, já jsem šila a šila. Říkala jsem si, že bych udělala návod na výrobu roušek, ale je toho teď tolik, že bych spíš chtěla profláknout výrobu domácí dezinfekce. Je to jednoduchá záležitost a jsou to všechno věci, které máte dost možná doma! 


Já jsem milovník Aloe Vera, na blogu mám nespočet tipů na produkty s touhle super rostlinkou. No a právě Aloe Vera gel je hlavní přísadou, kterou budete potřebovat. 



Dále pak jen lékárenský líh, prostě čistý alkohol a navíc můžete přidat i esenciální olej. Já mám tento olejíček doma už nějakou dobu, byl to doslova poklad. Málem bych zapomněla, že ho vůbec mám a teď se teda opravdu hodí! 


A pokud chcete esenciální olej úplně vynechat, tak vlastně můžete, protože Aloe Vera gely už mají tyhle esence ve svém složení. Koukala jsem na různé podobné recepty a je fakt, že ten esenciální olej není nijak zásadní, ale když už tu dezinfekci budete používat několikrát denně, proč na tom šetřit. Ve výsledku ušetříte tak či tak. Ale hlavně jde o to, že dezinfekcí je nedostatek, prostě nejsou. Musíme si poradit a jde to! V karanténě  se alespoň zabavíte a mohu potvrdit, že to zaujme i děti. Můj syn tomu říká míchání lektvarů. Potřebujete jeden díl gelu, dva díly alkoholu a 25 kapek oleje!



Použít taky můžete takové ty malé lahvičky do letadla, do těch můžete dezifekci dát, pokud ji chcete mít v menších lahvičkách a rozdat je ostatním. Já jsem použila dvě skleněné lahvičky, které mám na sirupy a podobně. 


Doufám, že se vám všechno povedlo sehnat, vytvořit. A pokud můžu dát ještě tip, nejlepší je nějaká lahvička s pumpičkou, třeba od mýdla. Pro dnešek je to vše a přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E. 


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov