Novinky z Olivum!

By Elizabeth Lore - 6/09/2023

Všem vám přeji hezký den, dnes mám pro vás zajímavé novinky a doporučení na dobroty z Olivum.cz, třeba vás zaujme něco dobrého. Dnes tu mám opravdu unikátní záležitosti a luxusní produkty. A když říkám luxusní, tak myslím opravdu luxusní. Olivum mám moc ráda, pokaždé se těším na další balíček a doma pak společně ochutnáváme. Pokud si i vy chcete zpříjemnit večer s partnerem nebo zazářit u posezení s přáteli, mrkněte na jejich speciality. 

MARMARO zelené olivy odrůdy Chalkidiki

Olivy značky Marmaro jsou přírodní a bez konzervantů, sklizené s ohledem k životnímu prostředí a s láskou i respektem k olivovníkům. Marmaro olivy jsou produktem dlouhé rodinné tradice a zkušenosti s pěstováním oliv. Zelené olivy Chalkidiki jsou známé předně pro svoji velikost. Sklízí se výhradně ručně, v polovině října. Sbírají se jedna po druhé, aby se zabránilo jejich poškození. Po sklizni jsou naloženy v solném roztoku po dobu šesti měsíců. 




MARMARO černé olivy odrůdy Chalkidiki 

Tyto černé olivy Throumba odrůdy Chondroelia Chalkidiky mají totožné vlastnosti jako ty zelené, jelikož jsou od stejné rodinné firmy. Sběr probíhá stejně, jen se tedy vybírají tmavší a větší olivy. Ty jsou zbavovány hořkosti tradičním přírodním způsobem bez použití konzervantů. Jsou uloženy do speciálních kontejnerů ve vrstvách s hrubou mořskou solí, dokud se nezbaví veškeré tekutiny a hořkosti. 



Olivový olej Chiavalon ATILIO

Atilio je chuťově nejvýraznější extra panenský olivový olej od Chiavalonu. Hodí se na přípravu masa a hlavně steaků, které milujeme. Chtěli jsme něčím vylepšit přípravu steaků, které si rádi připravujeme a napadlo nás vyzkoušet nějaký olej, tohle je trefa do černého. Má pikantní chuť s tóny černého pepře a mandlí. My na steaky dáváme jen pepř, olej a někdy sůl, dle masa. Sůl máme v podobě vloček a se vším si kolem přípravy i servírování pořádně vyhrajeme. Má bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty. Je to jeden z nejlepších olivových olejů světa, dle mezinárodního průvodce Flos Olei. Jedná se o prémiovou kvalitu z říjnové sklizně oliv. 


A to je pro dnešní den vše. Doufám, že vás dnešní Olivum.cz novinky zaujaly a třeba něco vyzkoušíte. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E. 


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov