Po čem mi doopravdy narostly vlasy | ŽÁDNÁ REKLAMA

By Elizabeth Lore - 1/15/2024

V dnešní době je hodně těžké věřit nějakému doporučení na internetu, moc dobře to vím a i když se sama věnuju blogování více než deset let, taky jsem se nechala napálit a koupila jsem pár věcí na doporučení nějaké influencerky bez výsledku. Já se růstem vlasů zabývám roky. Vy, kteří mě sledujete od začátku to dobře víte. A za roky testování kosmetiky všemožných značek už vím, co funguje. A proč jsem vůbec začala řešit růst vlasů? Je to jednoduché. O vlasy jsem po pár návštěvách špatného kadeřníka prostě přišla. Z dlouhých vlasů do půli zad jsem měla oškubané mikádo nad ramena, vlasy mi po nanesení barvy na peroxidem odbarvené vlasy prostě upadly. A podařilo se mi vlasy získat zpátky. 

Než začnu s produkty, dám vám ještě radu. Nikdy nedávejte na doporučení influencerek, které mají své vlastní vlasy řídké, oškubané a ještě ideálně prodloužené. Hned bych mohla jmenovat několik takových, které propagují zázračné produkty na růst vlasů, přitom mají už roky své vlasy prostě oškubané a hrozné. Nerozumím značkám, že jdou takovou cestou a ani lidem, že to nevidí. Instagram nám vymyl asi mozky. 

Tady jsou produkty a tipy, které mi pomohly. 

  • Alpecin šampon
Když jsem Alpecin začala používat, moc se o něm nevědělo. Dnes už je v televizních reklamách a je dost profláklý. Je to šampon, který smrdí jako laciný pánský sprchový gel, ale vyplatí se vydržet. Nakonec si ty vlasy stejně provoníte kondicionérem, maskou nebo olejíčkem.

  • Bioaquanol H a masáž hlavy
Bioaquanol H je regulátor růstu vlasů a koupíte ho v lékárně. Důležité je i to, jak ho budete používat. Po umytí vlasů si nakapejte sérum po celé hlavě jen na kůži. Rozčísněte vlasy a do pěšinky aplikujte, po čase to dostanete do ruky a budete to mít hotové hned. Potom si prsty budete masírovat pokožku hlavy v předklonu. Předpokládám, že jde o prokrvení. Obnovuje cyklus růstu vlasů, ale musíte ho používat pravidelně. Klidně denně (i do neumytých vlasů). 

  • Biosilk Silk Therapy - vlasové hedvábí
Ikonický jemný olejíček, který když si nanesete na konečky prstů, je jako samet. Aplikujte do délek vlasů a do konečků po jejich umytí a vysušení. 

  • Biosil tablety
Nejlevnější tabletky pro růst vlasů. Kašlete na předražené značky, které vám cpe reklama na každém kroku. Po tomhle vám jen možná porostou více i chloupky, to je jediná možná nevýhoda. Užívat pravidelně, nezanedbávat to. Což se týká všech produktů, o kterých je tu řeč. Seženete v lékárně.

  • Kérastase sprej Specifuque Stimuliste
Slouží k vyživení vlasů od kořínků. Je to další dobrý produkt podobný Bioaquanolu H, jen je vyšší cena, ale je účinný. Vždy je důležité vlasy dobře umýt, ale také pokožku hlavy, tedy scalp. Aby se produkty dostaly ke kořínkům. Potřebujete tu kůži ve vlasech zbavit mastnoty a nečistot, aby se neucpávaly póry a vlasy rostly. Sprej nanášejte opět ideálně po celé ploše vlasové oblasti, na kůži, do pěšinky. Stačí si to rozdělit třeba na 5 částí a namočit tak většinu scalpu. Masáží nic nezkazíte, pomozte těm produktům co to jde. 

A co je ještě důležité kromě produktů? Jednoznačně i péče o vlasy, tepelné a jiné upravování vlasů a všechno, co s vlasy děláme. Co tedy dělat a nedělat?

- ochranný sprej při tepelné úpravě vlasů
- ochranný olej při tepelné úpravě vlasů
- při návštěvě kadeřníka hlídat jakou teplotou vám vlasy žehlí či loknuje (vždy mají nejvyšší teplotu, aby práce byla rychle hotová, hlídejte si to)
- pomoci si můžete i saténovým povlečením na polštáři na spaní
- vlasy při vysušování po umytí vlasů rozhodně nežmoulejte ručníkem, ale jemně vysušte
- nechoďte spát s mokrými vlasy
- vlasy věnujte vždy směrem dolů, nikdy né nahoru, rozevíráte tak vlas, vlasům to škodí
- při foukání můžete vlasy na poslední minutu foukání projet studeným vzduchem, který si nastavíte na svém fénu, vlasy se jakoby zafixují a i pro vlasovou pokožku je to příjemné 

A to je tak nějak vše z toho, co já sama znám a co mám osvědčené. Je samozřejmě mnohem víc způsobů, rituálů nebo dobrých produktů, ale nemůžu znát nebo vyzkoušet všechno. Je něco, co se osvědčilo vám? 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov